– Han er en supporter på sidelinjen

Liverpool-spillerne motiveres av entusiastiske og aktive Jürgen Klopp, forteller Nathaniel Clyne.

– Alle spiller med et smil om munnen. Vi nyter å spille nå, sier den offensive høyrebacken til The Telegraph.

Det er drøyt to måneder siden tusenvis fulgte Klopps innflyging til Merseyside, og han brukte ikke lang tid på å skape en god relasjon til spillerne – og supporterne. Clyne sier de røde gledet seg til å jobbe med mannen som vant den tyske ligaen og nådde finalen i Champions League med Dortmund.

– Visste ikke at det skulle skje

Nå har Liverpool spilt 14 kamper med Klopp som sjef, og laget har vunnet halvparten av dem. Samtidig har entusiasmen i hele klubben fått et løft. Selv om dødballsterke West Bromwich fikk med seg poeng fra Anfield sist søndag, var stemningen blant de fremmøtte og spillerne god etter kampslutt.

• Kopblogg: «Klopp ser behovet klubben ikke ser»

En sterk bidragsrytter for det var nettopp Klopp, som takket fansen fra støtten med en spontan markering. Manageren samlet spillerne foran The Kop, de holdt hverandre i hendene og «jublet».

Saken fortsetter under.

– Vi visste ikke at det skulle skje, og det kom som en overraskelse for meg. Vi lå under, og i siste minutt utliknet vi. Det var et bra øyeblikk for vår del. Manageren sa det var det beste fra fansen så lenge han hadde vært i klubben, og han ville gi noe tilbake til dem.

– Det han gjorde der, viste at vi kan få supporterne mer motivert ved å gjøre den hilsningen. Stemningen i Liverpool er strålende, og vi vet at vi spiller bedre hvis vi får i gang tilskuerne. Kommer vi til å gjøre det hver kamp? Spør manageren, sier Clyne.

Blir motivert av sjefen

24-åringen mener entusiasmen til manageren også smitter over på laget. Da det ble kjent at Klopp skulle ta over i oktober, var alle spente og glade, forklarer han. Og etter 14 kamper sitter spillerne igjen med et svært godt inntrykk av tyskeren.

– Hvis du ser ham på sidelinjen, er han i hundre og jubler for mål. Kommer det en svak avgjørelse, kjefter han. Han er en supporter på sidelinjen. Vi ser ham frem og tilbake. Det motiverer oss alle, forteller Clyne.

Saken fortsetter under.

Klopp havnet i en liten ordkrig med Tony Pulis, manageren til West Bromwich, på søndag, og det har vært episoder der manageren har svart på kommentarer fra motstanderbenken.

Les også: Gerrard: – Klopp gjør meg glad

– Han er veldig entusiastisk og veldig høylytt. Dere kan se hvordan han klemmer alle spillerne. Det viser støtten overfor oss, forteller Clyne, og mener det gjør noe spesielt med forholdet dem imellom.

– Målet er topp fire

Nå håper backen at Klopp tar Liverpool til et nytt nivå. Etter 16 runder ligger rødtrøyene på niendeplass, og det er fem poeng opp til topp fire. Clyne er positiv når sesongen nesten er halvspilt.

– Kan vi vinne tittelen? Ja, det er en mulighet. Målet vårt er definitivt å komme blant de fire beste, og vi er med i alle turneringer. Vi gjør det veldig bra. Ligaen er uforutsigbar, sier Clyne, som ikke legger skjul på at han ville tatovere kroppen hvis ligatittelen blir rød.

– Jeg ordner tatoveringer når noe stort skjer i livet mitt. Hvis jeg hadde vunnet et stort trofé, ville jeg helt klart skaffet meg noe spesielt, forteller han.

Den tidligere Crystal Palace- og Southampton-backen har spilt totalt 23 kamper og scoret ett mål for Liverpool.