– Han får definitivt spille mye fremover

Liverpools manager legger ikke skjul på at Jordon Ibe (19) skal satses hardt på denne sesongen.

Den dribleglade tenåringen hamret inn Liverpools eneste mål i Malaysia forrige uke, noe som samtidig var tenåringens fjerde opptreden på fire røde kamper så langt i oppkjøringen.

Kommentar: 6125 grunner til å «like» Ibe

Med bare ti dager igjen til Premier League-åpningen borte mot Stoke tyder mye på at Ibe, som fyller 20 år i desember, er tiltenkt en sentral rolle i Liverpool-laget. Det bekrefter også Brendan Rodgers (42) overfor klubbens TV-kanal.

– Ikke glem at han bare er 19 år

Ibe debuterte for førstelaget allerede som 17-åring for drøyt to år siden, men har vært lånt ut to ganger de siste sesongene. Først fikk stjerneskuddet elleve kamper for Birmingham i Championship, før han imponerte med scoringer og målgivende pasninger i Derby.

– Han utvikler seg år for år. Vi må ikke glemme at han fortsatt bare er 19 år. Han slo igjennom i ung alder og fikk noen opptredener. Vi følte han trengte et utlån, så han dro ut og gjorde det veldig bra, forteller Rodgers til LFCTV.

Les også: – Klar til å ta vare på sjansen

Liverpool hentet Ibe hjem fra Derby i januar, et halvt år før låneavtalen egentlig løp ut. Tilbake på Merseyside fikk tenåringen starte hele elleve kamper – i tillegg til fem innhopp – frem mot sesongslutt, og supporterne lot seg imponere.

– Da han kom tilbake forrige sesong, var han helt eksepsjonell. Jeg tror han er en som virkelig gleder fansen. Han er helt klart en spiller vi ønsker å utvikle videre, men vi må gi ham tid, så vi skaper et miljø som passer ham, sier manageren.

Saken fortsetter under.


DRØMMEMÅL: Ibe rykket karakteristisk inn i banen og dunket ballen i krysset. (Video: TV 2)

Vil score mer

I sommer vekket Ibe også oppsikt og glede blant supporterne da han kuttet drastisk ned på ferien sin for å trene med blant andre Kenny Dalglish på Melwood. Hvorfor? Fordi han ville øve på avslutninger og være i storform til sesongstarten, ifølge seg selv.

– Jeg håper dette bare er starten for min del. Jeg ønsker å spille mange kamper. Men jeg vet jeg er nødt til å score mer. Personlig sett er det også mye vanskeligere for managere å utelate deg dersom du scorer mål, fortalte Ibe i juni.

Les også: – En kandidat til startplass

Det utagbare skuddet mot Malaysia XI forrige fredag vitner om at treningen bærer frukter. Rodgers påpeker riktignok at Ibe fortsatt er en uslepen diamant, men Anfield-publikumet får trolig se mye til kantspilleren i tiden som kommer.

– Man kan se hvor spennende han er, men han har fortsatt et stort potensial og mye jobb foran seg. Han er en spiller som definitivt skal bli mye involvert dette året.

Ibe skrev under på en ny femårskontrakt med klubben like etter forrige sesong. Han har totalt 17 kamper for Liverpools førstelag, men står foreløpig uten scoring i en tellende opptreden.