– Han kan bare takke seg selv

Mario Balotelli var ikke seriøs nok til å lykkes på Anfield, mener James Pearce i Liverpool Echo.

Liverpool punget ut 16 millioner pund for å hente Balotelli fra AC Milan i fjor sommer. Det var i samme overgangsvindu hvor Luis Suárez dro sørover, og klubben klarte ikke å sikre seg verken Alexis Sánchez eller Wilfried Bony som erstatter.

– Det var et panikkjøp, skriver den velinformerte journalisten Pearce i Liverpool Echo.

Brendan Rodgers ville egentlig ikke hente Balotelli, men fordi de røde ikke hadde funnet noen konkrete angrepserstattere for Suárez, måtte Liverpool-sjefen velge mellom Balotelli og Samuel Eto’o. Italieneren trakk til slutt det lengste strået.

Umiddelbart ble det stilt spørsmål ved overgangen, men Rodgers beskrev det som en «kalkulert risiko». Klubbens transferkomité mente det var et enkelt valg ettersom Balotelli sto med 30 fulltreffere på 54 opptredener siden returen til Italia etter Manchester City-oppholdet.

Les også: Var ikke førstevalget

– De hadde tro på at det ved 16 millioner pund var praktisk talt risikofritt. Hvis ting ikke skulle stemme, ville Liverpool enkelt finne noen som var villig til å gi dem pengene tilbake. De fikk til og med Balotelli til å gå med på en kraftig redusert grunnlønn i kontrakten, med flere prestasjons- og oppførselsbaserte klausuler, skriver Pearce.

Saken fortsetter under.

– KALKULERT RISIKO: Balotelli gikk ned i lønn for å spille for Liverpool.

– Ikke profesjonell nok

Men den italienske landslagsspissen ble aldri noen «hit» i Liverpool-trøye. Gjennom debutsesongen på Anfield fikk han totalt 28 opptredener – halvparten fra start – og tegnet seg for fire nettkjenninger. I Premier League scoret han én gang på 16 kamper.

Likevel skal diverse hendelser bak kulissene være det Rodgers har sett seg mest lei på. Spilleren skal ikke ha vært i nærheten av å ha oppført seg profesjonelt nok, fortsetter Pearce.

Tidligere har engelsk presse skrevet om et eksempel fra trening der Balotelli ble stående og le etter å angivelig ha skutt ballen i eget mål fra midtbanen, og han ble ikke tatt med i troppen før omtrent én måned senere.

Les også: Balotelli får mest hets

Ifølge Pearce skal han også ha droppet trening for å kjøpe ny telefon. Spissen ble først oppmerksom på en lagkamerats iPhone 6 i garderoben, så valgte han å stå over den påfølgende treningen med påståtte smerter i hamstringen. Da laget returnerte til garderoben etter halvannen time, ble de møtt av Balotelli og en splitter ny iPhone 6, skriver han.

I tillegg til en halvhjertet innstilling på treningsøktene var han «alltid» førstemann ut døra da de var ferdige, ifølge Pearce. Samtidig ble andre spillere igjen på Melwood for å trene ekstra, løfte vekter eller analysere spillet sitt på videoer sammen med trenere.

– Urettferdig omtale

Men Balotelli skal på ingen måte være upopulær blant Liverpool-spillerne. Gjennom sosiale medier har de stadig delt bilder fra hyggelige sammenkomster, og blant andre Alberto Moreno mener kritikken overfor spissen ikke er berettiget.

– Jeg synes mye av omtalen av Mario er urettferdig. Han er en veldig avslappet fyr som aldri plaget noen. Han kan være en meget god spiss. Han har alt som skal til, sa spanjolen tidligere denne måneden.

Saken fortsetter under.

GODT HUMØR: Det skal ikke ha vært noen som helst problemer mellom Balotelli og lagkameratene.

Likevel lot mange spillere seg sjokkere da Balotelli ble observert med en sigarett inne på treningskomplekset. Under en øvelse hvor spillerne skulle styrke samholdet, skal Balotelli også ha hevdet at han ikke visste hvem Joe Allen var, skriver Pearce videre. Og det til tross for å ha delt garderobe med waliseren i flere måneder.

– Lettelse for Rodgers

Pearce nevner flere eksempler på episoder som skal ha provosert Rodgers og støtteapparatet, blant annet da han nektet å gjennomføre noen oppvarmingsøvelser mot Wimbledon i januar, og han mener angriperen kun har seg selv og sin «uprofesjonalitet» å takke for nedturen i helrødt.

Derfor skal 25-åringen også ha blitt enig med utlånsklubben AC Milan om en noe uvanlig avtale denne sesongen. Balotelli får blant annet ikke lenger lov til å bestemme sin egen frisyre, og klubben stiller strenge krav til oppførsel på og utenfor banen.

– Nå har Milan hentet ham tilbake og snakket om Balotellis lovnad om å «fokusere på fotball», noe han har skrevet under på. Alt dette har vi hørt tidligere. Det var en dyr risiko som aldri så ut til å lønne seg. Balotelli kommer aldri til å forandre seg. Det blir en lettelse for Rodgers at han nå er noen andres problem, konkluderer Pearce.