– Han må få tid til å tilpasse seg

Tidligere Liverpool-spiller Luis García ber fansen være tålmodige med Roberto Firmino.

Den brasilianske landslagsangriperen, som ble kjøpt fra Hoffenheim i sommer, har spilt i alle de fire første kampene denne sesongen, men står foreløpig uten målpoeng. Han har imidlertid vært svært nær flere ganger.

Les også: Firmino: – Forandret spillestilen min i Tyskland

I bortemøtet med Arsenal traff 23-åringen blant annet Christian Benteke i boksen med en krempasning fra venstresiden, noe belgieren knapt forsto ikke endte med scoring, før han klinket ballen i stolpen – nesten stillestående, med «feil» fot og fra langt hold – mot West Ham sist helg.

– Må vende seg til tempoet og spillerne

– Det er ikke enkelt å komme til Premier League og tilpasse seg, sier Luis García, som ble hentet til de røde fra Barcelona i sommervinduet for elleve år siden.

Saken fortsetter under.


I STOLPEN: Firmino presenterte seg med et kjempeskudd mot West Ham. (Video: TV 2)

Den populære spanjolen forteller til Liverpool Echo at Firmino, i likhet med Philippe Coutinho, er en spillertype som «liker å gjøre ting som forandrer fotballkamper», men at det trolig vil ta tid før spilleren som kostet 29 millioner pund – inkludert bonuser – virkelig blomstrer i rødt.

– Jeg tror han er en veldig god spiller, men han må få tid til å vende seg til tempoet, lagkameratene og de forskjellige situasjonene i kampene, legger 37-åringen til.

Firmino fikk omtrent én time på banen mot West Ham, og det var mange supportere som viste misnøye da han, som ifølge Liverpool.no’s børs var blant lagets bedre spillere, ble tatt av banen. Gjestene ledet samtidig med to mål foran The Kop, og de reiste til slutt hjem med 3–0 i bagasjen.

– Må se fremover

Det er Brendan Rodgers’ styggeste ligatap på Anfield. Sist laget tapte med tre mål eller mer foran egne fans, er tilbake i oktober 2005, da Chelsea banket rødtrøyene 4-1.

– Liverpool må bare se fremover. Man kan få noen kamper som den på lørdag, og det er bare å få dem unna tidlig i sesongen. Nå har de mange dager på seg til å finne en løsning, sier García.

Nå har Premier League frihelg på grunn av landslagsfotballen, men Liverpool møter Manchester United på Old Trafford i neste runde. Der tapte laget 0–3 i fjor.

– Det er en av de største kampene i sesongen. Manchester United har ikke vært hundre prosent så langt, og kanskje har noen av hendelsene de siste dagene en påvirkning på dem, fortsetter han, og hinter til nederlaget i Swansea og den mye omtalte David de Gea-sagaen.

Saken fortsetter under.

PÅ LEGENDELAGET: García skal i aksjon i kveld. Her fra kampen mot Real Madrid tidligere i år.

Liverpool og Manchester United har – i likhet med Arsenal – sju poeng etter fire kamper hittil denne sesongen, mens klubber som Everton, Chelsea, Tottenham ligger bak på tabellen. García tror klubbens hovedmål for sesongen igjen er en Champions League-billett.

– Liverpool trenger å spille mot de store lagene. Men det er ikke enkelt i begynnelsen på en ny sesong, med nye spillere og kanskje en annen spillestil med Benteke på laget.

Spiller mot United i Sverige

Samtidig er García i tillegg aktuell med en legendekamp for Liverpool mot nettopp Manchester United i kveld. Oppgjøret, som spilles på Friends Arena i Sverige, vises direkte på LFCTV og TV 2 Sumo klokka 19.30.

Selv om det kun er en veldedighetskamp, hinter García til intenst spill når rivalene barker sammen.

– Alle ønsker å vinne denne. Det er fortsatt Liverpool mot Manchester United. Alt handler om å vinne; hvordan man spiller, betyr ingenting. Men jeg håper virkelig jeg kan få mitt første mål for legendelaget.