– Han ser veldig god og rask ut

Daniel Sturridge imponerer på treningene før det potensielle comebacket mot Norwich søndag.

Liverpool-fansen gnir seg oppspilt i hendene når de ser ferske bilder av skadeplagede Sturridge tilbake på Melwood, og manager Brendan Rodgers fortalte fredag at målmaskinen er aktuell for sesongdebuten sin denne helga.

Den engelske spissen står med knallsterke 35 fulltreffere på 55 ligakamper ikledd Liverpool-trøye, men har ikke spilt Premier League-fotball siden begynnelsen av april på grunn av en hofteskade.

Nå er han tilbake i aksjon på treningsfeltet etter en flere måneder lang oppkjøring i USA – med hjelp av det medisinske støtteapparatet til Boston Red Sox. Liverpools manager skryter av hvor bra 26-åringen har jobbet utenfor fotballbanen.

– Et helt annet nivå

– Han har kommet tilbake med en skikkelig sult for å lykkes, noe som er strålende. Han har sett veldig sterk og rask ut, og kvalitetene hans er tydelige, skryter nordiren, ifølge Liverpool Echo.

– Noen av de trenerne som har kommet inn og hørt meg prate om ham, har fra første økt sett at vi snakker om en spiller på et helt annet nivå. Og når du har en spiller med den standarden tilgjengelig, kan det løfte deg til nye høyder.

Saken fortsetter under.

I samarbeid med Benteke

I hjemmemøtet med Norwich kommer Christian Benteke til å starte sin sjette Liverpool-kamp, og mange spør seg hvordan Rodgers skal kombinere det dyre sommerkjøpet med Sturridge. På treningene har manageren imidlertid sett gode tegn til samarbeid.

– Ja, de har vært veldig imponerende når de har spilt. Det er to forskjellige spillertyper. De har kraft, fart og forskjellige måter å score mål på. Og har man sånn kvalitet sammen, smitter det over på resten av laget, sier han.

Duoen skal lede an det som til nå har vært en laber Liverpool-sesong i form av nettkjenninger. Philippe Coutinhos drømmetreff mot Stoke og Bentekes godkjente offsidemål mot Bournemouth var de eneste røde scoringene før Benteke, på utrolig vis, brasset inn reduseringen mot Manchester United i runde fem.

Rodgers forklarer at det «ikke har noen mening» å ha høy ballbesittelse hvis man ikke vet hva man skal gjøre med ballen. I kampen mot West Ham hadde Liverpool ballen i over 80 prosent enkelte perioder, og totalt var den hos vertene 62,7 prosent av tiden. West Ham vant likevel 3–0.

– Man må være i stand til å bryte igjennom. Det er noe vi har sett på i laget. Analyserer man kampene våre, de 19 siste, har vi bare scoret ett mål eller mindre i 17 av dem. Når man ser på kalde fakta, forteller den deg at man må være bedre når det gjelder kreativitet, sier Rodgers.

Saken fortsetter under.

– En del av det er motet til å risikere ting og utfordre spillere, utføre individuelle ting som kanskje ikke fungerer og ha en skikkelig aggressiv tankegang. Vi jobber hardt med å få til det. Det handler om å finne ut igjen at de er alle gode spillere.

Vil finne «den riktige dynamikken»

Laget trener på en måte hvor målet er å finne tilbake til en god dynamikk og flyt, forklarer han videre. Det er noe Rodgers mener Liverpool har manglet i alle de 19 siste kampene, noe som betyr at problemet har vart gjennom sommeren.

– Det handler om å finne den riktige dynamikken i laget og å ha spillere som kan skape og score mål tilgjengelig, legger han til.

Fra forrige serierunde får nordiren i hvert fall Coutinho tilbake, etter at han sto over Manchester United-kampen grunnet karantene. I tillegg kan Jordan Henderson, som nylig var i USA og fikk injeksjoner i en vond hæl, være aktuell. Adam Lallana er også et alternativ etter comebacket og scoringen i Bordeaux.

Les også: – Spillere tilbake vil gjøre oss sterkere

– Jeg vil helst ha alle spillere skadefrie, slik at jeg kan ta noen valg. Jeg vil ha alle spillere som kan utgjøre en forskjell tilgjengelig. Når man ikke har dem på plass, må man alltid lete etter løsninger, som vi har gjort i flere måneder.