- Han var fantastisk

Nysigneringene begynner endelig å vise seg fra sin beste side, mener Liverpools manager. Dagens matchvinner mot Sunderland på Stadium of Light, Lazar Markovic, hylles av nordiren.

– Han har vært veldig, veldig god de seks eller syv siste ukene; det har bare tatt tid, forteller Brendan Rodgers til pressekorpset etter kampslutt i Sunderland.

Tid er nøkkelen for alle de unge sommerkjøpene, fortsetter han. I dagens lagoppstilling var Markovic sammen med blant andre Alberto Moreno og Emre Can. Blant dem er maksalderen 22 år, og det er noe som gleder sjefen.  

• Se vår spillerbørs: Markovic plaget Sunderland

– Se på Emre Can i dag, unge Lazar, Alberto Moreno og de andre spillerne. Det har bare tatt tid for dem. De har kommet til et nytt land, og det er et stort søkelys på dem etter det vi klarte i fjor. Det har vært vanskelig for laget, men nå begynner de å tilpasse seg filosofien av hvordan vi jobber og hvordan vi spiller, sier han.

Scoringen til Markovic i dag kom før ti minutter var passert. Han avanserte først fremover langs høyresiden, før han spilte inn mot Steven Gerrard. Ballen havnet etter hvert for Fabio Borini, som slo den tilbake til Markovic på vei inn i boksen. Han tråklet seg imponerende forbi Sunderland-forsvaret og kjempet ballen over målstreken.

– Stor fremtid

Serberen hadde i tillegg et fantastisk volley-skudd i tverrliggeren kort tid senere. Likevel trekker Rodgers spesielt frem de defensive kvalitetene hos 1994-modellen, som han mener bare vil bli bedre i tiden som kommer.

– Markovic var fantastisk. Ikke bare med ballen ved scoringen hans og det skuddet som traff tverrliggeren, men egenskapene han har til å presse og forsvare seg, noe som er viktig for oss. Han er bare 20 år gammel, så han har en stor fremtid i vente.