– Har en idé om den pilegrimsreisen

«Pondus»-skaper Frode Øverli utelukker ikke at tegneseriefiguren tar turen til Merseyside.

Årets åttende «Pondus»-blad kom nylig ut, mens den store jubileumsboka «Pondus 500 favoritter 1995–2015» ble gjort tilgjengelig for salg denne uka. I tillegg er Øverli aktuell med et lengre intervju i The Kopite, som medlemmer også kan lese via Mine sider på Liverpool.no.

Den norske tegneserieforfatteren, som i likhet med «Pondus» er ihuga Liverpool-supporter, solgte den svært populære og kjente stripen fra Champions League-finalen i 2005 for en rekordsum tidligere i sommer. Nå leker han med tanken om å sende «Pondus» til Liverpool.

– Jeg har jo en sånn grandios idé om å lage noe på akkurat den pilegrimsreisen, men jeg har ikke fått meg til å gjøre det ennå. Men notatene ligger som sagt på tegnebrettet, så vi får se om det blir noe av, sier Øverli til Liverpool.no.

Saken fortsetter under.
HØYERE MAKTER: Det måtte et mirakel til for å snu 0–3 mot AC Milan i Istanbul. (Faksimile: Pondus.no)

– Må være fornøyd med seks poeng

I år feirer «Pondus» sitt 20-årsjublieum, og den blide forfatteren er optimistisk når han snakker om Liverpools muligheter for sesongen. Rødtrøyene står med to knappe seire på to serierunder så langt.

– Det er jo seks poeng. Det må man alltid være fornøyd med, selv om det er så vidt båten bærer, for å si det sånn. Vi vinner ikke alle de kampene 1–0 hvis vi fortsetter å spille på samme måte, tror jeg.

– Men det var en forbedring på seks mål fra første kamp siden den forrige Stoke-kampen, og hvis vi forbedrer oss med seks mål i hver kamp, så blir dette ganske bra, sier Øverli lattermildt.

De røde har hentet sju nye spillere etter det nevnte 1–6-tapet for Stoke i mai. I tillegg til James Milner, Danny Ings, Ádám Bogdán, Joe Gomez, Roberto Firmino, Nathaniel Clyne og Christian Benteke har også fjorårskjøpet Divock Origi returnert fra utlånet i Lille.

– Får håpe det går bedre enn i fjor

Øverli vil la nyervervelsene få tid til å spille seg varme og vise seg frem før han kommer med en dom.

– Men vi får håpe det går bedre enn i fjorårssesongen. Benteke er jo en garantist for tosifret antall mål, vil jeg tro. Naturlig nok er det vel han det er størst forventinger til, forteller Øverli.

Saken fortsetter under.

– MÅLGARANTIST: Det er knyttet store forventninger til Benteke, som scoret allerede i hjemmedebuten.

– Overgangsvinduet er jo ikke over helt ennå. Jeg leser på nettet at de kanskje jobber med flere, uten at jeg vet det, men vi får håpe de forsterker laget, at vi kommer ut med et bedre lag etter overgangene i år enn det vi gjorde i fjor.

Tapet av Steven Gerrard er heller ikke noe Øverli tror blir et merkbart problem for laget. Rutinerte Milner er kanskje det nærmeste Liverpool har hentet inn som en direkte erstatter, mens spillere som Emre Can forventes å figurere oftere i «Gerrard-rollen».

– Milner er jo en stødig fyr. Selv om ikke han heller er Maradona, så er han i hvert fall et arbeidsjern, og det trenger man alltid, sier Øverli, som legger til at Gerrard nok ikke var inne i sin aller beste form mot slutten av den lange Liverpool-karrieren.

Har tro på topp-fire-plass

De mange endringene i stallen håper «Pondus»-tegneren vil sørge for en etterlengtet Champions League-plassering. Flesteparten av både norske og utenlandske aviser plasserte Liverpool på femteplass i forhåndsanalysene før denne sesongen

– Det er nok naturlig tippet, rett utenfor topp fire – særlig med tanke på hvem de fire lagene er. Man er jo nødt til å ta plassen til en av de andre, og det er ikke så opplagt at det vil skje, men jeg håper og tror optimistisk på en fjerdeplass.

– Tror du Brendan Rodgers er rett mann til å klare det?

– Ja, jeg tror faktisk det. Han fikk jo en andreplass ut av det blå for to sesonger siden, så det ville være rart å avskrive ham etter et litt labert år. Jeg satser på det enn så lenge.

Øverli tviler på at Liverpool gjentar den sterke andreplassen, men påpeker at han «har tatt feil tidligere» – og han har ikke noe imot å ta feil også her. I likhet med sølvsesongen 2013/2014 står Liverpool med to 1–0-seire de to første rundene i år, og mandag kveld venter topp-fire-rivalen Arsenal på Emirates.

– Jeg tror vi kan få til et greit resultat. Jeg tipper uavgjort. 1–1, konkluderer Øverli.