– Har vokst mye som spiller

Formsterke Philippe Coutinho er fornøyd med sin personlige utvikling gjennom det siste året.

– Jeg føler jeg har vokst mye som spiller. Jeg har brukt mye tid på å jobbe med de tingene jeg visste jeg var nødt til å forbedre, som å score mer, og jeg skal fortsette å «pushe» meg selv, men jeg har kommet på god vei.

Liverpool hentet Coutinho i januar for snart tre år siden, da som 20-åring, og nå er han blant klubbens mest sentrale og populære spillere. Selv sier han til Goal at Brendan Rodgers hjalp han svært mye etter en ustabil periode med flere managere i Inter.

– Energien smitter over på oss

– Han ga meg en real mulighet og viste meg mange måter å bli bedre på. Den nye manageren har også vært veldig bra siden han kom. Han er veldig åpen, du kan snakke med ham om alt mulig, og han er veldig lidenskapelig og oppmuntrende, sier Coutinho.

– Instruksene hans er enkle, men han presser oss mye, og det er god stemning i klubben. Han har mye energi, og det smitter over på oss. Han ønsker at vi skal nyte kampene, ha det gøy, men også gi alt, legger søramerikaneren til.

Saken fortsetter under.

Nå er Premier League på vei inn mot det svært hektiske og tette juleprogrammet, og mot Manchester City lørdag kveld spilte Liverpool sin første av ti kamper i løpet av bare 40 dager. Men for Coutinho handler det om å avslutte det han føler har vært et veldig godt kalenderår personlig sett.

– Mer komplett og mer selvtillit nå

I mai ble han kåret til sesongens beste Liverpool-spiller, og han fikk i tillegg prisen for årets beste scoring i klubben. På banen har han imponert nok til å være med det brasilianske landslaget, hvor han blant annet deltok i turneringen Copa América i sommer.

– Det var jeg stolt av. Selv om jeg er ung, føler jeg meg som en seniorspiller nå. Dette er et år jeg ikke vil glemme. Jeg er mer komplett nå, med mer selvtillit og annerledes erfaring, forklarer 23-åringen.

– Jeg hadde noen problemer i Italia da jeg var yngre. Jeg slet med spilletiden, skader, selvtilliten, og jeg bekymret meg for familien. Men alt har falt på plass nå. Jeg er fornøyd, og jeg har funnet meg til rette. Jeg spiller hele tiden, jeg lærer og blir bedre, så alt er bra.

Les også: – Klopp ber oss spille med så stor frihet som mulig

Brassen legger ikke skjul på at han ønsker at venner og familie skal være stolte av ham, og han setter en høy standard for å være stolt av seg selv. Han ser på hver dag som «en ny sjanse for å bli bedre», og han setter troféer sammen med laget som det viktigste målet.

Saken fortsetter under.


SAMBA: Coutinho og landsmannen Roberto Firmino dominerte på Etihad. (Video: TV 2)

Gleder seg alltid til neste kamp

Det er heller ikke lenge før Coutinho blir far, forteller han. Men selv om voksenlivet for alvor er blitt hverdagen for den lille teknikeren, føler han seg fortsatt som et barn når det nærmer seg 90 nye minutter med fotball.

– Hver kamp er spesiell for meg. Timene går sakte når jeg vil at tiden skal gå fort. Jeg kan ikke vente på neste avspark, for jeg elsker å spille. Jeg går fortsatt rundt med slike følelser for en kamp, legger han til.

Les også: Klopp: – Jeg elsker denne spilleren

Denne sesongen har Coutinho spilt 16 kamper for de røde, og han står med fem nettkjenninger. Fire av dem har kommet i løpet av hans tre siste opptreder, mens den første sikret seieren i ligaåpningen mot Stoke.