– I Liverpool handler det om å løfte troféer

Brendan Rodgers’ lag er bare én kamp unna FA-cupfinalen, og nordiren mener eventuell suksess i turneringen gjør at klubben kan se tilbake på en god sesong. Respekt for Aston Villa-sjefen.

– Denne sesongen har vært litt opp og ned. Vi startet ikke så bra, vi ble bedre midtveis, så hadde vi noen skuffende resultater. Men forhåpentligvis er vi tilbake på riktig spor nå. To gode seire har lagt sesonginnspurten perfekt til rette, sier de rødes manager, ifølge Liverpool Echo.

En strålende rekke med kamper fra juleperioden til mars ga Liverpool en opptur i både ligaen og FA-cupen. Laget har nå svart på to nederlag med like mange seire, og klarer rødtrøyene å senke Aston Villa i ettermiddag, venter en finale mot Arsenal lørdag 30. mai.

Les også: Leserne vil se Gerrard fra start på Wembley

Men motstanderen fra Birmingham har på ingen måte vært noen kasteball for Liverpool de siste sesongene. På Anfield har de vinrøde tatt poeng på alle sine fire siste forsøk, og tidligere denne sesongen ble Gabriel Agbonlahor matchvinner med oppgjøret eneste scoring etter bare ni minutter spilt.


SEIERSMÅLET: Aston Villa-spissen pirket ballen over streken på Anfield i fjor høst. (Video: TV 2)

Faktisk må man nesten fem år tilbake for å finne sist Liverpool vant over Aston Villa foran The Kop. Da sørget tre spillere som ikke lenger er i klubben – David N’Gog, Ryan Babel og Maxi Rodríguez – for en komfortabel tremålsseier, men det foregående året igjen var det bortelaget som vant.

– Dersom jeg skal analysere hjemmekampene vi har spilt mot Aston Villa, har vi nok blitt tatt på kontringer en rekke ganger. Vi slapp inn et dårlig mål denne sesongen, da vi tapte 0–1 etter en corner på hjemmebane. Året før var de bedre enn oss og vant, forklarer Rodgers.

Men i Birmingham er saken en helt annen: Liverpool har nemlig vunnet alle sine fire siste kamper på Villa Park. I januar ordnet Fabio Borini og Rickie Lambert målene da gjestene stakk av med 2–0, mens de i forrige sesong hentet hjem poengene etter en flott scoring av Daniel Sturridge.

Skryter av Sherwood

Rodgers beskriver oppgjørene mot Aston Villa på bortebane som «helt annerledes» enn hjemmekampene mot samme lag. På Villa Park har Liverpool som oftest kontrollert spillet og opptrådd bra, legger han til.

Nå har imidlertid Aston Villa skiftet manager siden sist. Paul Lambert er byttet ut med karakteristiske Tim Sherwood, og Liverpool-sjefen har latt seg imponere av jobben 46-åringen har gjort på så kort tid.  

Les også: Veterankeeper spiller mot Liverpool

Sherwood ble ansatt i februar, men har allerede rukket å gi klubben et lite pusterom over nedrykksstreken – i tillegg til avansementet i FA-cupen. Forrige uke vant de over Tottenham på White Hart Lane, og før helga var det bare fem lag i Premier League som hadde tatt flere poeng i løpet av de seks siste serierundene.


VANT I LONDON: Christian Benteke ble matchvinner i generalprøven til semifinalen. (Video: TV 2)

– Tim har gjort det veldig bra siden han kom dit. Noen ganger er et managerbytte nødvendig. Han har hatt en annen måte å lede laget på, og de har respondert. Jeg liker Tim. Han er veldig lidenskapelig. Vi er to av de få britiske trenerne som jobber på dette nivået, og vi må arbeide litt hardere for å vise hva vi er verdt.

I ligaen har fjerdeplasserte Manchester City en liten luke ned til Rodgers og Liverpool, og med bare seks runder igjen å spille, er rødtrøyene en underdog til å avslutte på Champions League-plassen. Men sesongen kan likevel være vellykket hvis det blir triumf i FA-cupen, mener Liverpool-manageren.

– Kan bli et bra år

Han har bedt spillerne om å ta godt vare på muligheten de er blitt gitt, for «man vet aldri når sjansen byr seg igjen». Selv forteller 42-åringen at han har lært mye gjennom berg-og-dal-bane-sesongen, som med maksimal uttelling faktisk kan ende med både pokal og en billett til Europas gjeveste selskap.

 – Vi er ikke ferdige ennå. Hvis vi presterer som i de to siste kampene ut sesongen, kan dette fortsatt vise seg å ha vært et bra år for oss. Målet vårt er å vinne. I en klubb som Liverpool handler det om å løfte troféer, og vi ønsker å spille underholdende fotball, sier han.

– Klarer vi ikke å komme inn blant topp fire, vet vi hvorfor. Fra august til midten av desember kom vi egentlig aldri helt i gang. Vi fikk aldri noen flyt. Vi mistet en verdensklassespiller, og vi har sett forskjellen Luis Suárez gjør med et lag som Barcelona. Med skader i tillegg var det ikke enkelt for oss. Men vi har skjerpet oss de tre siste månedene. Vinner vi en pokal denne sesongen, gir det oss muligheten til å bygge videre og være en utfordrer neste sesong.

Avspark på Wembley er klokka 16.00. Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sport Premium 2, og vi følger kampen minutt for minutt her på liverpool.no.

Ønsker du SMS for lagoppstilling, scoringsvarsler og sluttresultat, kan du klikke her!