– Ikke rukket å tenke over fremgangen

Det siste året har Joe Gomez byttet ut skoleuniformen med Liverpool-drakt og Premier League.

Utviklingen har kommet så fort at Gomez, som fylte 18 år i mai, selv er litt sjokkert. For omtrent ett år siden fikk han Charlton-debuten sin i en ligacupkamp mot League One-klubben Colchester United, mens han denne høsten har spilt fast på øverste nivå.

– I fjor sommer var jeg nettopp ferdig med skolen, forteller Gomez, ifølge The Telegraph.

Det var under sesongoppgjøringen de påfølgende månedene han først ble involvert i Charltons førstelag, og tenåringen beskriver det som «et stort steg opp» fra U21-fotballen han var vant til.

– Derfra har det gått som en virvelvind. Det har konstant kommet nye utfordringer og muligheter. Jeg har egentlig ikke hatt noe særlig tid til å tenke over det, forklarer Gomez.

Saken fortsetter under.

Liverpool hentet forsvarstalentet for 3,5 millioner pund under sommervinduet. Prisen steg imidlertid da han debuterte for det engelske U21-landslaget torsdag kveld, og Charlton kan vente seg ytterliggere bonuser ved en eventuell A-landslagsdebut senere.

– Overraskende med så mange sjanser

Gomez, som spiller med nummer 12 på ryggen hos de røde, har spilt alle de fire første Liverpool-kampene denne sesongen, og han markerte seg spesielt positivt i returen til London forrige måned, da Arsenal ble holdt til ett poeng på Emirates.

– Det har vært overraskende for meg å få slike muligheter så tidlig, og nå må jeg bare jobbe videre for å være involvert med England og klubben, sier Gomez, og legger til:

– Jeg har satt meg små mål. Det har vært en enorm fremgang, men herfra jeg har enda mer å gjøre fordi jeg er såpass ung, og det er så mye jeg kan lære for å bli en bedre spiller.

Vil helst spille midtstopper

Før overgangen til Merseyside var Gomez allerede en del av det engelske U19-landslaget, og han tviler på at han hadde fått ta steget opp til U21 så fort dersom han hadde blitt værende i Charlton.

Les også: England-sjefen: – Joe fortjener det

Med de tre løvene på brystet spilte han også sideback, denne gangen på høyre, da England U21 slo USAs U23-landslag foran Brendan Rodgers, Kenny Dalglish og omtrent 10 000 tilskuere på Deepdale torsdag. Det er ikke ungguttens favorittposisjon.

– Jeg ser på meg selv om en midtstopper, sier Gomez.

Saken fortsetter under.

I Liverpool har han utelukkende figurert som venstreback etter sesongstarten. Under oppgjøringen var han også på motsatt side, men det er sentralt i forsvarsrekken han selv håper å kunne spille i fremtiden.

– Glad for å spille hvor som helst

– For øyeblikket er jeg bare nødt til å lære og være takknemlig for å kunne spille der jeg kan, og jeg skal bygge videre på det for å bli en så god midtstopper som mulig, legger han til.

Les også: Gomez: – Liker utfordringer

– Folk kan være forsiktige med å sette inn unge spillere, spesielt på midtstopperplassen, men sjefen i Liverpool er flink med de unge og gir meg råd. Forhåpentligvis får jeg sjansen til å spille midtstopper, men nå er jeg glad for å spille hvor som helst.

Kommende mandag kommer skal Gomez og lagkompis Jordon Ibe spille på Marienlyst stadion i Drammen. Det engelske U21-landslaget møter nemlig Norge i EM-kvalifisering klokka 18.45, og oppgjøret vises på TV 2 Sportskanalen.