– Jeg elsker denne spilleren

Jürgen Klopp sier Philippe Coutinho viste kvalitetene sine da han beholdt roen og senket Chelsea.

– Phil er en briljant spiller, og vi trenger ikke å snakke om kvalitetene hans, sier Liverpool-manageren, ifølge Liverpool Echo.

Før møtet med Chelsea lørdag hadde det gått nesten tolv timer med ligafotball siden Coutinho sist fant veien til nettmaskene i Liverpool-drakt. Den siste tiden har han slitt med formen, men på Stamford Bridge, etter en treg start, slo han voldsomt tilbake og snudde kampen for de røde.

Ikke interessert i fortiden

– Jeg er ikke interessert i det som har skjedd tidligere. Jeg har snakket med ham, ja, selvsagt. Men jobben min er å hjelpe ham, ikke fortelle ham hva han ikke gjør bra, sier Klopp, og legger til:

– Han vet at de tre siste kampene ikke var perfekte, men han trenger å spille. Han trenger erfaringen av å føle hva som er bra og hva som er dårlig i kamper. Dette er det perfekte eksempelet. Starten var ikke bra, men så kom vi tilbake.

Saken fortsetter under.

Chelsea tok ledelsen etter bare fire minutter, men Coutinhos lekre utlikning rett før pause ble fulgt opp med en ny flott avslutning i nettmaskene etter sidebyttet. Klopp mener det demonstrerer brassens egenskaper.

Se video: Høydepunkter fra festkampen i London

– Noen ganger er man nødt til å jobbe skikkelig, skikkelig hardt for å få fotball til å se enkelt ut. Det er det Phil gjorde. Det var ikke en perfekt åpning av ham, men han kom tilbake, og han var kald nok i de riktige øyeblikkene, han skjøt på rett tidspunkt. Det er dette som er kvalitetene hans.

– Forventer ikke perfeksjon dagen lang

– Men sola skinner ikke hele tiden. Vi må jobbe hardt på de dagene det regner for laget. Hver dag spør alle meg om jeg har sett fremgang, men når man kommer inn med nye idéer, ny informasjon, alt mulig … Min erfaring er at kvaliteten faller litt. Man må spille fra hjertet, men man mister litt av kontrollen, fleksibiliteten og gleden for spillet. Man er nødt til å ta til seg den nye informasjonen og utvikle seg.

– Jeg elsker denne spilleren. Hvem elsker ikke Phil Coutinho? Jeg forventer ikke perfeksjon dagen lang. Jeg forventer at man jobber hardt og forsøker å bli bedre hver dag. Det er det Phil gjør, og det er det laget gjør. Det er slik vi tar stegene videre.

– Bytter ikke ut kona hver dag

Klopp lo da spørsmålet om Liverpools sjanser i kampen om ligatittelen dukket opp under møtet med pressen, og han svarte at han «ikke kan fatte» at England er så utålmodig.

Saken fortsetter under.

– Velkommen til England, brøt dommer Mark Clattenburg, som passerte Klopp i pressesonen, fort ut.

Liverpool-sjefen beskriver det som «mye vanskeligere enn som så». Han påpeker at han ikke leser i avisene, men «alle» forteller ham at han ønsker å kjøpe den ene spilleren etter den andre.

– Men utvikling handler om å jobbe med spillerne man har. Det er på samme måte som når du har et problem med kona. Man ønsker ikke å bytte henne ut hver dag; man bare jobber og jobber og blir bedre.

– Jeg tenker ikke på sommeren 2016. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje da. Vi er nødt til å forsøke, jobbe og komme nærmere, og så se hva vi kan oppnå sammen. Vi må forbedre alt mulig, og så kan vi snakke om hvor vi vil være på tabellen, men nå, på dette stadiet, i november, kan vi ikke snakke om det.