- Jeg er ikke klar for en manageroppgave ennå

Steven Gerrard drømmer om å bli manager en dag, men sier han ikke er klar for en slik rolle ennå. Derfor var det også helt uaktuelt å slutte seg til Liverpools stab på dette tidspunkt.

- Det ville ikke utgjort noen forskjell om Liverpool hadde tilbudt meg en trenerrolle, forteller Gerrard til Liverpool Echo om det faktum at han nå forlater Anfield-klubben til sommeren.

- Jeg er ikke klar for en trenerrolle. Jeg har akkurat få C-lisensen min, og vil starte på UEFA B-lisensen i slutten av januar.

- Du kan ikke gå rett over i en slik jobb. Jeg ønsker kun å bli trener, assistentmanager eller manager dersom jeg er god nok, og samtidig må jeg ha tro på at jeg kan være i stand til å hjelpe og gjøre det bra.

- Jeg ønsker å ta trenerutdanningen i løpet av de kommende par årene, mens jeg er borte fra Liverpool. Jeg vil forsøke å lære trener-rollen.

- Først når jeg har gjort det vil jeg bestemme meg for om jeg ønsker å bli trener. Først da vil jeg bestemme meg for om jeg ønsker å være involvert i fotballen når jeg gir meg som spiller. Det å bli manager er en mulighet i fremtiden. Det er en drøm og en ambisjon jeg har.

- Når jeg slutter å spille er jeg forhåpentligvis fortsatt i en posisjon der jeg igjen kan tjene Liverpool. Men jeg ønsker ikke å bli Liverpool-manager eller manager for en annen klubb fordi jeg har vært en god spiller eller fordi jeg er Steven Gerrard.

- Du må tilegne deg visse erfaringer over en periode. Kun dersom jeg tror jeg kan gjøre det bra vil jeg forsøke meg på yrket.