– Jeg er veldig, veldig fornøyd

Liverpool var det beste laget og fortjente seieren, mener Jürgen Klopp, som skryter av fremgangen.

17 minutter var spilt da Nathaniel Clyne, som vikarierte som venstreback, ble med fremover og satte en retur i nettmaskene. Det ble kampens eneste scoring, noe som sørget for Klopps første Liverpool-seier.

– Vi gjorde det bra i kveld. Uten altfor mye tid mellom kamper og trening, med dette nye laget og systemet, blir vi bedre og bedre. Jeg er veldig, veldig fornøyd. Guttene gjorde det skikkelig bra, sier sjefen.

Før kampen ble det kjent at unggutter som Connor Randall, Cameron Brannagan og João Carlos Teixeira skulle få starte, og Klopp var aldri redd for at U21-spillerne ikke skulle klare seg på Anfield.

– Noen trengte pausen

Det ga samtidig etterlengtet hvile til blant andre Philippe Coutinho og Emre Can, noe som tas svært godt imot av 48-åringen bare tre dager før bortekampen mot Chelsea i Premier League.

Saken fortsetter under.


RØDT AVANSEMENT: 1–0 var nok til å gå videre i cupen. Her et sammendrag. (Video: TV 2)

– Noen av spillerne trengte pausen de fikk i dag. Jeg var helt sikker på at de unge hadde kvalitet nok til å spille i kveld, men det var ikke enkelt for dem. Alle de lange ballene ble slått mot Connor Randall, så hvis han ikke var noen god hodespiller før kampen, er han det nå!

– Briljant

Bournemouth kom til noen brukbare målsjanser gjennom oppgjøret, men Ádám Bogdán sto støtt i buret, og Liverpool.no kåret reservekeeperen, som spilte sin andre kamp for de røde, til hjemmelagets beste.

– Ádám var briljant, men vi var det beste laget. Vi hadde gode bevegelser og forflyttet oss i de riktige rommene. De unge spillerne overtenker ikke, og det er en bra ting, forteller Klopp.

Roberto Firmino høster også skryt fra sjefen etter å ha vært sentral i det offensive spillet, kommet til en rekke muligheter og vist seg godt frem for Anfield-publikumet.

Saken fortsetter under.

– Roberto jobbet skikkelig hardt. Han er klar. Han har forberedt seg til denne ligaen. Han er sterk, en tekniker og vanligvis en god avslutter, sier manageren.

Tar ikke noen spissrisiko

Igjen var det Divock Origi som startet på topp for de røde, etter at nyheten om Christian Bentekes kneskade sprakk sent tirsdag kveld. Belgieren er imidlertid i rute til å rekke Chelsea-kampen, avslører Klopp.

Men han vet fortsatt lite om når Daniel Sturridge er tilbake fra sin kneskade. England-angriperen har ennå ikke spilt med Klopp som sjef etter at han fikk en smell på trening.

– Vi får snakke om Daniel når han kan trene. Da trenger han fire–fem–seks–sju–åtte dager. Det er helt normalt. Det er ikke noe press på ham eller klubblegene. Vi kan ikke ta noen risiko med spissene våre.