– Jeg kommer til å savne disse derbyene

Denne helga la Steven Gerrard sitt aller siste Merseyside-derby i Premier League-sammenheng bak seg. 34-åringen føler uavgjort er et passende resultat for hvordan kampen ble utspilt.

– I første omgang syntes jeg begge lag var gode til å stoppe hverandre. Vi var på jakt etter den gnisten, den åpningen, vi trengte. Men den kom aldri. Everton er et godt lag. De forsvarer seg bra, og begge forsvarene var på sitt beste i kveld, sier han til Sky Sports.

– Totalt sett tror jeg det er et rettferdig resultat, legger han til.

Liverpool-kapteinen fikk spille samfulle minutter i sin 33. kamp mot naboene. Det er bare Ian Rush, med 25 fulltreffere, fra den røde leiren som står med flere derbyscoringer enn Gerrards ti. I kveld var han nær ved tre anledninger, inkludert et uvanlig brasseforsøk, men nettmaskene forble uforstyrret på Goodison Park.


AKROBATISK: Gerrard kunne fort kronet derbyhistorien sin med en perlescoring. (Video: TV 2)

Nå er de tradisjonelle seriekampene mot Everton blitt historie for scouseren. Han innrømmer rørt at savnet av Merseyside-derbyene er noe han kommer til å kjenne på kroppen når han fortsetter fotballkarrieren på motsatt side av Atlanterhavet etter sesongen.

Les også: Dette er Gerrards beste Everton-minne

– Jeg elsker å spille her. Det er et strålende stadion med god atmosfære. Jeg har noen herlige minner herfra, og jeg vil savne det å komme hit. Jeg kommer til å savne Merseyside-derbyene. Kanskje det blir én til i Europaligaen. Vi får bare vente og se.