- Jeg lært mye av Steven

Brendan Rodgers forteller at han har lært mye av Steven Gerrard i løpet av de tre sesongene de har arbeidet sammen i Liverpool.

- Jeg lærer noe av alle mine spillere. Er du dyktig nok, lærer du noe fra alle. Når du jobber sammen med noen som er en verdensklassespiller, slik som Steven er, ser du tydelig hvorfor han har nådd det nivået han har, kommenterte Rodgers under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Det er ikke tvil om at når du får jobbe med en som ham, og noen av de andre spillerne vi har i den kategorien, så vil du alltid lære ting av dem.

- Jeg har hele tiden hatt et godt forhold til Steven. Vi kommuniserer godt, og forhåpentligvis har vi begge lært av hverandre. Samarbeider du slik vi har gjort, nyter alle godt av det.

- Miljøet her i klubben er veldig positivt. Det handler om å lære. Vi ser på hver dag som en sjanse til å lære. Steven er ikke annerledes. Han er en kar som ønsker å lære, og som ønsker å bli bedre. Han vet at det kun vil skje gjennom hard trening.

- Stemningen i troppen har vært veldig god den siste tiden, og vi er veldig fokuserte på kampen mot Crystal Palace. Vi forstår og respekterer at kampen også blir en spesiell begivenhet, og det er jeg også sikker på at Crystal Palace forstår og respekterer. Men vi konsentrerer oss om å vinne kampen. Jeg vet at Steven vil ønske å vinne sin siste kamp på Anfield.

- Det har vært ganske lett å lede treningene denne uka. Holdningene til alle spillerne på trening, og Steven spesielt, har vært førsteklasses. Han setter en høy standard, og det er en fornøyelse å jobbe sammen med ham. Uansett hvilken begivenhet som står foran ham, så er han veldig fokusert og veldig konsentrert på kampen. Han trener hardt hver eneste dag, og setter standarden for resten av spillerne. Han leder an på treningene hver eneste dag, helt fra oppvarmingen av. Han gir alt, og gjør sitt ytterste på hver eneste treningsøkt. Det smitter over på de andre spillerne. Jeg tror ikke det har vært vanskelig for ham å holde følelsene i sjakk denne uken.

- Jeg kommer selvsagt til å savne Steven enormt når han forlater oss. Han spilte 46 kamper for meg i min første sesong her, 39 i fjor og 39 så langt denne sesongen. Bare ut fra de tallene ser du hvor verdifull og viktig jeg anser ham å være som fotballspiller.

- Jeg vil også savne ham som menneske, for vi har det jeg vil karakterisere som et nært forhold. Både han og jeg har alltid Liverpools beste interesser i tankene. Vi ønsker at klubben skal lykkes.

- Over tid har han vist at han hører hjemme i den lille gruppen med genuine verdensklassespillere. Jeg har alltid beundret ham som fotballspiller, også da jeg var på utsiden. De tre siste sesongene har jeg også blitt kjent med personen Steven Gerrard, og jeg vil savne ham.

- Vi har et godt forhold, vi kommuniserer godt, og han er en kar jeg beundrer og har stor respekt for. Vi kommer til å savne ham her når han er borte. Jeg har sagt det tidligere også, han er uerstattelig fordi han er den han er, men du må se fremover som klubb og lag. Men vi vil definitivt savne ham.