– Jeg skal sparke ut raskere neste gang

Simon Mignolet lærte en lekse mot Bordeaux.

Det store samtaleemnet etter Liverpools 2-1 seieren over Bordeaux i Europa League er hva som skjedde i forkant av gjestenes scoring. Simon Mignolet holdt ballen inne i eget felt i hele 22 sekunder (!), mens regelen sier at keeperen må kvitte seg med ballen i løpet av bare seks sekunder.

– Det plager meg ikke akkurat nå, sier Mignolet til Liverpool Echo om det som skjedde.

– Regelen er seks sekunder, men det er ikke alltid at dommerne håndhever den, legger han til.

– Det var en konsentrasjonssvikt fra min side. Jeg var bare på utkikk etter den beste muligheten for å sette i gang spillet, og prøvde å finne noen å sende den til. Du vet at regelen er der, og at det kan bli blåst mot deg. Det må du akseptere. Jeg kan lære en lekse av dette. Neste gang vil jeg sparke den ut litt raskere!


– Dessverre slapp vi inn mål fra frisparket, men det viktigste var at vi slo tilbake veldig bra etter det. Det er viktig at du reagerer slik på et tilbakeslag. Du har ikke råd til å la situasjoner som dette påvirke deg eller laget. Det var fortsatt lenge igjen av kampen.

– Så snart frisparket ble blåst prøvde jeg å organisere muren så raskt som mulig. Vi gjorde to mål, slik at vi ledet til pause, så vi lot ikke det som skjedde påvirke oss. Vi gjorde to mål, og i andre omgang kontrollerte vi kampen. Mot slutten presset de litt, men vi forsvarte oss bra.

– Vi vant kampen og er videre i turneringen, så vi har nådd målet vårt. Forhåpentligvis kan vi reise til Sveits og vinne gruppen.

Roser Benteke

Mignolet er ellers full av lovord om Christian Benteke, som ble kåret til banens beste spiller. Den store spissen vant straffesparket som sørget for utligningsmålet, og scoret selv vinnermålet på strålende vis. Han hadde også to baller til i nettet, men begge scoringene ble annullert.

– Scoringen hans var et flott skudd. Men det handlet ikke bare om scoringen, men også hvordan han holdt på ballen for oss på topp. Spesielt etter at vi tok ledelsen 2-1 var det godt å ha en kar som tok litt av presset bort for oss.

– Christian er også til stor hjelp på cornere og frispark. Han vet hvor viktig han er for laget. Han var uheldig som ikke fikk et mål til. Jeg kunne virkelig ikke se hvorfor den siste scoringen han satte inn ble annullert, fra min vinkel.

– Spisser får selvtillit av å score mål, så forhåpentligvis vil kan score mange mål for oss nå.

Mignolet retter nå fokuset mot søndagens kamp mot Swansea.

– Vi får se hva vi kan gjøre bedre mot Swansea. Sist vi spilte i Europa League tapte vi vår neste kamp, så vi må sørge for at det samme ikke skjer mot Swansea.