- Jeg trives på venstrebacken

Joe Gomez har vært det kanskje største lyspunktet under pre-season så langt. 18-åringen har spilt seg inn i førstelagstroppen.

Liverpool spiller i dag mandag mot Adelaide United, med avspark kl 11.30. En av dem røde fans ser mest frem til å se igjen er Joe Gomez, som kom fra Charlton i sommer. Mange trodde at 18-åringen ville bli lånt ut til neste sesong for å få førstelagserfaring, før han blinket ut en mulig karriere som midtstopper hos Liverpool.

Den kraftige forsvareren hadde også spilt høyreback hos Charlton i Championship, men innsatsen som han har vist gjennom 45 minutter som høyreback mot Thai All Stars og en drøy time som venstreback mot Brisbane har imponert alle. Brendan Rodgers har allerede sagt at det ikke blir aktuelt å låne ut Gomez og at han nå er en del av førstelagstroppen. Det begynner også å viskes om at han kan ha en mulighet til å kjempe seg inn på startoppstillingen til Liverpool, og da som venstreback på bekostning av Alberto Moreno.

Les også: - Gomez var fremragende

- Forrige sesong spilte jeg bare en kamp der og det har ikke vært en vanlig posisjon for meg, sier Gomez til LFCTour.com om det å spille venstreback.

- Jeg trives imidlertid på venstrebacken.  Det var en god erfaring og det er klart at jeg er glad for å kunne spille back da det gir meg muligheten til å spille på begge sidene av forsvaret og også som midtstopper.

- Manageren sa at det var bra at jeg var i stand til å spille på begge sidene. Jeg behøver å lære mer og bare bli bedre slik at jeg kan få muligheten til å kunne spille flere kamper.

- Det var mitt mål, svarer Gomez på det at han nå ikke vil bli lånt ut. – Det var derfor positivt å høre, men nå må jeg arbeide hardt for å bli involvert i førstelagstroppen. Dette er i virkeligheten bare en start.