– Jeg var litt redd for å havne på benken

I løpet av de siste ukene har Jordon Ibe presentert seg for Liverpool-fansen fra sin beste side. Men tenåringen innrømmer at han så på returen fra Derby som en risiko for lite spilletid på Anfield.

Steve McClaren, manageren i Derby, tok med Ibe inn på kontoret sitt etter en treningsøkt tidligere i vinter. Der fikk 19-åringen beskjed om at Brendan Rodgers ønsket å hente ham tilbake til Merseyside allerede i januarvinduet.

På høsten hadde han blitt fortalt at utlånet til Championship-klubben dreide seg om en varighet på en hel sesong, men at det var teoretiske muligheter for å bli hentet tilbake tidligere fordi han hadde blitt sendt på et ungdomslån. Kort tid etter nyttår fikk han tilbudet.

Les også: – Det er som en helt ny signering

– Jeg likte meg i Derby. Laget var herlig, og jeg fikk spille hele tiden, så jeg tenkte «hva om jeg drar tilbake og ikke får spille i Liverpool»?

Likevel tok kantspilleren sjansen. Han hadde nemlig fått et inntrykk av at Rodgers heller ville satse på ham enn å hente Divock Origi tilbake et halvår for tidlig fra utlånet i franske Lille, ifølge The Telegraph.

– Selvtillitsboost

De gode prestasjonene gjennom seks måneder i Derby var grunnen til at Liverpools manager tok grep. Og nettopp det er noe Ibe føler seg stolt over. Bare noen dager etter turen hjem til Merseyside, fikk han en plass i kamptroppen – og noen minutter på banen – mot Aston Villa på bortebane.

– Jeg var spent. Det var et selvtillitsboost ettersom jeg hadde gjort det bra, og han spurte meg om å komme tilbake. Det har gitt meg selvtillit å returnere og å få bli med på førstelaget for å vise hva jeg kan, forteller Ibe, skriver Liverpool Echo.

Les også: Rodgers roser utviklingen til Ibe

1995-modellen har også vært i stand til å gi kravstore Liverpool-supportere mye å smile over. Etter to korte innhopp, borte mot Aston Villa og hjemme mot West Ham, fikk han en overraskende startplass i Merseyside-derbyet på Goodison Park tidligere denne måneden. Der spilte han seg til hyllester fra både manageren, supportere og lagkamerater.

Saken fortsetter under bildet.

Den påfølgende kampen, hjemme mot Tottenham, ble hans første Anfield-start denne sesongen. Og nok en gang imponerte han gjennom 90 minutter på høyresiden. Liverpool.no premierte ham med en åtter på spillerbørsen.

– Raheem gir meg råd

Samme karakter fikk han etter oppvisningen mot Besiktas tidligere denne uka. Ibe herjet med tyrkerne langs sidelinja, og det var også han som skaffet det avgjørende straffesparket fem minutter før slutt.

Nå drar mange en parallell mellom tenåringen og hans ett år eldre lagkamerat i Raheem Sterling. Ibe legger ikke skjul på at Sterling har hatt en stor innflytelse på ham i Liverpool.

– Han har hjulpet meg, vi snakker sammen utenfor banen, og han gir meg råd. Han er en spiller jeg ser opp til. Han er ett år eldre enn meg, og det gir meg mye selvtillit å prøve å oppnå det han har gjort i en så ung alder, sier Ibe.

Begge de to driblefantene vokste opp i London og ankom Merseyside som akademispillere. Sterling ble helrød allerede i 2010, mens Ibe kom fra Wycombe og ble en del av juniorstallen to år senere. Det var imidlertid ikke uten konkurranse Ibe kom til Merseyside.

Fulgte de røde under oppveksten

I begynnelsen var tenåringene var det en rekke klubber som fulgte med på utviklingen hans, og han var blant annet på prøvespill hos Manchester City. Men faren hans holdt med Liverpool, forteller Ibe, ifølge The Telegraph, og det var også klubben han etter hvert fulgte med på.

– Faren min var en Liverpool-supporter. Da jeg vokste opp, heiet jeg litt på Chelsea, men jeg har fulgt Liverpool helt siden jeg begynte å se kamper. Jeg så Champions League-finalen i 2005 til rundt ti på kvelden (i en alder av ni år, journ. anm.). Jeg fikk ikke lov til å sitte oppe så lenge, men jeg så den.

Nesten syv år senere hadde han skrevet under på sin første kontrakt med klubben. Tenåringen forklarer at det var litt vanskelig med nytt bosted i begynnelsen, men det hjalp svært mye at familien fulgte med nordover. Derfor har ikke hjemlengsel vært et problem, fastslår 19-åringen, og han kunne fullføre skolen da han var på akademiet.

– Så alt gikk bra, konkluderer han.

– En ny posisjon for meg

Nå, etter å ha spilt seg gradvis, men hurtig, opp til førstelaget, og etter å ha vendt seg til A-lagsfotball gjennom utlån hos Birmingham City og Derby i Championship, har Ibe plutselig en mer sentral rolle på et seiersvant Liverpool-lag. I de kampene han har imponert de siste ukene, har Ibe spilt i en vingback-rolle for første gang i karrieren.

– Det er en ny posisjon for meg. Det fungerer bra fordi jeg fortsatt kan utfordre backen, men det er samtidig nytt for meg å måtte både angripe og hjelpe til i forsvaret. Jeg lærer fra angrepsspillerne, som Mario (Balotelli), Raheem, (Daniel) Sturridge og (Philippe) Coutinho, og jeg forsøker å bli en bedre målscorer.

Ibe, som debuterte allerede på tampen av 2012/2013-sesongen, har vært på banen i åtte offisielle førstelagskamper for Liverpool så langt. Fem av dem har kommet siden returen fra Derby i januar.