– Jobber ekstremt mye med forsvarsspillet

Brendan Rodgers mener det ikke er tilfeldig at Liverpool står med null baklengsmål så langt.

I løpet av de tre første kampene har Simon Mignolet holdt nullen samtlige ganger. Faktisk er det bare Liverpool, Manchester City og Manchester United som ikke har sluppet inn Premier League-mål denne sesongen.

– Vi har ekstratreninger for å dekke alle delene av forsvarsspillet, forklarer manager Brendan Rodgers til pressen på Melwood i forkant av morgendagens hjemmekamp mot West Ham.

Liverpool startet sesongen med et nykomponert forsvar, der begge sidebackene er skiftet ut etter sommeren. Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Dejan Lovren og Joe Gomez utgjør rekken foran Mignolet, og nyervervelsene får skryt av sjefen.

– Mye mer i vente fra ham

Gomez, som bare er 18 år, ble hentet fra Charlton før sommerturnéen til Asia og Australia, og han har danket ut Alberto Moreno på venstrebacken. Rodgers sier han ikke er overrasket over at engelskmannen har tatt nivået så fort.

Saken fortsetter under.

HAR IMPONERT: Gomez er blitt fast inventar på Liverpool-laget – tross sin unge alder.

– Jeg tror det er mye mer i vente fra ham. Han spiller nok i sin tredje beste posisjon i den bakre fireren, for han er egentlig midtstopper. Joe er en herlig atlet og har samtidig en veldig god fotballhjerne, forteller nordiren.

– Den beste høyrebacken fra England

På motsatt side har Liverpool-fansen fått en ny favoritt i Clyne, som kostet 12,5 millioner pund – inkludert bonuser – fra Southampton. Landslagsspilleren har ifølge vår spillerbørs vært lagets beste spiller etter tre kamper.

– Han har vært helt enestående. Han er den beste høyrebacken fra England, han har kommet inn på laget uten problemer, og han ønsker stadig å bli bedre, skryter Rodgers.

Liverpool-manageren forklarer at de etter forrige sesong har lagt ned «ekstremt mye arbeid» for å bli bedre bakover. Under bortekampen mot Arsenal viste Liverpool blant annet hvordan de kunne ligge dypt, variere presshøyden og angripe med kontringer.

Les også: Kampanalyse: Liverpool dominerte rommet

– Pressingen vår, som er en del av den defensive organiseringen, er viktig for flyten i angrepsspillet, sier Rodgers.

Nå har laget fått tilbake «sulten» som de manglet forrige sesong, mener han. Lørdag tar Liverpool imot West Ham, og Rodgers påpeker hvor viktig det er å gjøre Anfield til et fryktet fort.

– Ønsker man å kjempe i toppen av tabellen, er hjemmeformen avgjørende. Dette blir den vanskeligste av de fire kampene hittil. De hadde et strålende resultat (2–0 mot Arsenal, journ. anm.) sist de spilte borte.

Les også: – Må skjerpe oss til Liverpool-kampen

Avspark mellom Liverpool og West Ham er i morgen klokka 16.00.