- Joe er med fordi han fortjener det

Joe Gomez er blitt flyttet opp fra det engelske U19-landslaget til U21-landslaget takket være storspill i Liverpools to første ligakamper.

Landslagssjef Gareth Southgate tok i går med Joe Gomez og Jordon Ibe i sin tropp til England U21 sine kamper mot USA og Norge. Dette er første gang Liverpool-duoen er med i Englands U21-tropp.

Southgate var personlig tilstede for å sjekke Gomez under Liverpools 1-0 seier over Bournemouth forrige mandag.

- Joe var en vanskelig avgjørelse, ettersom vi har flyttet ham opp fra hans aldersgruppe og vi har en veldig sterk U19-tropp som vi ønsker å holde sammen så lenge som mulig, forteller Southgate til Daily Mail.

- Men vi tok ham med i U21-troppen fordi han er god nok til å spille der, og fortjener en plass i vår tropp. Han var den beste forsvareren på U19-landslaget i fjor.

FLYTTES OPP: Joe Gomez har imponert stort for Liverpool, og flyttes nå opp fra England U19 til England U21.

Ønsker en prat med Ibe

Southgate akter å holde samtaler med Jordon Ibe når troppen møtes på St George's Park i neste uke, ettersom Liverpool-vingen også er ønsket av Nigeria. Praten kommer til å dreie seg om hvor Ibe ønsker å spille sin landslagsfotball i fremtiden.

Daily Mail skriver at England-ledelsen ikke har noen planer om å gi Ibe en A-landskamp med det første. Det ville som kjent ha låst vingen til å spille for England for all fremtid.

NIGERIA ELLER ENGLAND?: England-ledelsen forlanger en prat med Jordon Ibe om landslagsfremtiden til tenåringen.