- Kan bli en av verdens beste kantspillere

Nigeria-sjefen legger ikke skjul på at de ønsker Jordon Ibe på laget. 19-åringen, som har representert England i aldersbestemte landskamper, har lov til å spille for Nigeria fordi faren er fra landet.

Det nigerianske fotballforbundet vil overbevise Ibe om å bytte ut de tre løvene med den grønne landslagstrøya til nasjonen fra Vest-Afrika. Liverpools stortalent har spilt for England på U18-, U19- og U20-nivå, og han forventes å bli inkludert i troppen for U21-EM denne sommeren.

Vil endre filosofien

Men spilleren har fortsatt muligheten til å velge bort en engelsk landslagsfremtid. Representanter fra det nigerianske landslaget planlegger også å tilby ham en debut for A-landslaget, skriver Liverpool Echo.

– Forbundet følger med på Jordon Ibe. Vi er nødt til å forandre filosofien vår og hente inn unge spillere for å hjelpe til, spesielt etter at vi ikke kom til Afrikamesterskapet, sier Victor Ikpeba, et medlem av landslagets utviklingskomité.

Les også: – Jeg var litt redd for å havne på benken

Nigeria vant den store turneringen for to år siden, men ble sent i fjor slått ut av kvalifiseringen til årets begivenhet, som til slutt ble vunnet av Kolo Touré og Elfenbenskysten. Nigerias landslagssjef, Stephen Keshi, forteller at han kommer til å følge med på Ibe i tiden som kommer.

– Jeg er blitt fortalt at han har en lysende fremtid, med potensialet til å bli en av de beste kantspillerne i verden. Jeg har ikke hatt tid til å se ham spille i noen klubbkamper, men det skal jeg definitivt gjøre denne sesongen, sier han.

Selv har ikke Ibe hørt noe fra den afrikanske nasjonen eller om landslagsfremtiden. Tenåringen fortalte nylig til Liverpool Echo at han kun konsentrerer seg om å prestere for Liverpools førstelag.

Ibe, som debuterte allerede på tampen av 2012/2013-sesongen, har vært på banen i ni offisielle førstelagskamper for Liverpool så langt. Seks av dem har kommet siden returen fra Derby i januar.