- Kan snart konkurrere på like vilkår

Utbyggingen av Main Stand vil føre til at Liverpool snart vil kunne konkurrere på like vilkår med de mektigste klubbene i Premier League, mener administrerende direktør Ian Ayre.

Arbeidet med Liverpools nye Main Stand pågår for fullt, og går alt etter planen vil den nye tribunen stå ferdig neste sommer.

- Stadionanlegget er viktig for å kunne drive klubben på en sunn måte. Vi ønsker å konkurrere på høyeste nivå, slår Ian Ayre fast til Sky Sports.

- Studerer man inntektene til klubbene ser man at inntekter fra kampdagene er viktige, mikset med kommersielle inntekter og inntekter fra media, fortsetter Liverpool-sjefen.

- Vi kan ta Arsenal som eksempel. Etter at de bygde Emirates Stadium genererer de 40% av sine totale inntekter på kampdager. Vi genererer like under 20%. Et renovert stadion vil få oss opp på det nivået vi behøver å være på, slik at vi kan konkurrere på like vilkår med våre konkurrenter.

Viktig å bli på Anfield

 Ayre er godt fornøyd med arbeidet på den nye Main Stand så langt.

- Etter at klubben fikk nye eiere bestemte vi oss for å jobbe hardt for å finne den rette løsningen for klubben når det gjaldt stadion-spørsmålet. Vi ønsket å finne en løsning hvor vi kunne beholde vår flotte stadion og bli værende i vårt åndelige hjem, samtidig som vi måtte få en tilskuerkapasitet som fansen og klubben fortjener.

- Det handler ikke bare om vårt stadion, men en renovering av hele området. Det var også viktig å finne et design som sto i stil med det eksisterende Anfield, samtidig som vi måtte ha moderne fasiliteter. Den nye tribunen vil se ut som den alltid har vært en del av dette fantastiske anlegget.

- Det var viktig å bli værende her, samtidig som vi fant den riktige økonomiske løsningen for klubben på lang sikt. Dette er løsningen. Vi nærmer oss den kapasiteten vi ønsker, gjennom en billigere løsning enn det vil være å bygge et helt nytt stadion, konkluderer Ayre.