- Katastrofen kunne ha vært unngått

Under likskuet i Warrington i dag sa David Duckenfield seg enig i at en av grunnene til at 96 mistet livet kunne være at tunnelen ikke ble stengt.

David Duckenfield hadde det overordnede ansvaret for sikkerheten på Hillsborough, og har den siste uken vært i vitneboksen under det nye likskuet i Warrington.

Han sa seg enig i at feilen hans ved å ikke stenge tunnelen, kunne være en direkte årsak til at 96 supportere mistet livet.

- Jeg kan forsikre deg, mister, om at jeg ikke ante hvor supporterne gikk fra inngang A til G, eller om åpningen av port C, sa Duckenfield ifølge BBC.

Han fikk så spørsmål fra Paul Greaney QC, som stilte spørsmål for Politiets Fellesforbund i England og Wales, om han frøs i situasjonen.

- Det vil være rett å si at vi alle var i en sjokktilstand, svarte Duckenfield. Greaney fulgte opp med å si at det var hans jobb å komme seg forbi følelsen av sjokk.

- Ja, mister, men jeg er mennesklig, svarte han.

Da porten ble åpnet utenfor Hillsborough førte det supporterne mot tunnelen som gikk til de allerede overfylte sentrale seksjonene på Leppings Lane.