– Kjenner godt til Arsenals kvaliteter

Liverpool må spille opp mot sitt beste for å ta poeng på Emirates i kveld, sier Nathaniel Clyne (24).

De røde har tapt alle sine tre siste bortekamper mot Arsenal før kveldens møte. Forrige sesong gikk londonerne av banen med hele 4–1 på lystavla, mens det endte henholdsvis 2–1 og 2–0 til Arsenal i 2014 og 2013.

Clyne er imidlertid mer vant til jubel på Arsenals storstue. Den offensive høyrebacken ble nemlig matchvinner da Southampton seiret på Emirates i fjor høst. Arsenal tok ledelsen i oppgjøret, men etter at sørkystklubben hadde utliknet, klasket Clyne ballen høyt i nettmaskene fra distanse og sørget for avansement i ligacupen.

– Jeg har alltid tillatelse til å stikke fremover og hjelpe laget i angrep, sier Clyne til liverpoolfc.com.

Saken fortsetter under.

KREMMERHUS: Clyne viste frem skuddfoten på Emirates i fjor. (Video: Southampton/YouTube)

– Det er det jeg trives best med, og hvis muligheten byr seg, blir jeg med fremover og prøver å få lagt inn og score, legger sommerkjøpet til.

Denne sesongen åpnet Arsenal med et overraskende hjemmetap i ligaåpningen mot naboklubben West Ham. Spillerne skjerpet seg og tok alle poengene borte mot Crystal Palace i runde to, og nå er Clyne forberedt på en utfordrende kveld.

– Vi kjenner godt til Arsenals kvaliteter i angrep. De har mange stjernespillere som kan skape problemer. Vi må spille opp mot vårt aller beste for å stoppe dem, sier Clyne.

Trolig starter Alexis Sánchez (26) på venstresiden til vertene i kveld, noe Clyne tidligere har sagt han ser frem til. Liverpool-backen forteller at han nøye undersøker spillere han sannsynligvis skal duellere med på banen.

– Man gjør mye forarbeid og ser videoer av spillerne man kan møte, sånn at man vet hvordan de spiller – bevegelsene, hvordan de utfordrer, hvor de posisjonerer seg – og ikke blir overrasket.

Les også: – Vi jobber mye med det defensive

24-åringen har spilt samfulle minutter av sesongen så langt, og det har bidratt til at Liverpool ennå ikke har sluppet inn noen mål. Nå satser han på å gjenta bedriften, bli med i angrep og håper det røde angrepet er godt nok til å få hull på byllen.

– Holder man nullen, er det alltid en mulighet for å ta alle poengene, spesielt med de spillerne vi har i front. Vi har spillere som kan lage mål ut av ingenting. Vi skal dra dit, spille på vår måte og prøve å vinne.

Avspark mellom Arsenal og Liverpool er klokka 21.00.