«Klopp har satt sitt stempel fra første dag»

Jamie Carragher var imponert hvordan Jürgen Klopp allerede i den første kampen mot Tottenham greide å sette sitt preg på Liverpool.

«Jeg likte det jeg så. Det er veldig sjelden at en manager greier å sette sitt stempel på et lag fra første dag av, men det er hva han gjorde», fortalte Carra på programmet «Monday Night Football» på Sky Sports.

«Det å presse når en mister ballen var svært viktig for Klopp i Borussia Dortmund og det ser ut til å bli det samme for dette Liverpool-laget. Klopp liker at fire eller fem spillere omringer motstanderen som har ballen. Han ser på kjapp gjenvinning av ballen som en stor mulighet til å score.»

«Med en gang de mistet ballen kunne du se hvor villige de var til å prøve å vinne den tilbake. De var organiserte og du kan se hva de har arbeidet med over de første par-tre dagene med trening.»

«Den distansen som Liverpool la bak seg, det var som om de hadde en ekstra mann på banen når det var snakk om pressing og forsvarsspill. Det gjaldt først og fremst det økte antallet spurter. Dette var ikke et Liverpool som hadde ryggen mot veggen eller 30 prosent av ballen, de hadde mer ballinnehav enn Spurs og løp likevel mer.»

Les også: FLERE KILOMETER OG SPURTER MED KLOPP

«Hva jeg likte var hvor kompakte de var på White Hart Lane, med avstand på 30 til 35 meter fra forsvaret til angrepet. Han benyttet spillere i posisjoner som passet dem og fikk dem likevel til å presse.»

«Rollene til Coutinho og Lallana var å stoppe ballen fra å komme igjennom midtbaneleddet. De presset Tottenham hele tiden ut mot sidene. Til tross for bare tre treninger bak seg kunne en se med en gang hvordan de var organisert.»

«Hvis du spør noen av Tottenhams spillere om de trivdes med å spille den kampen vil jeg tro at det var som et mareritt for dem.»