- Låneoppholdet var viktig for Jordon

Brendan Rodgers er veldig godt fornøyd med utviklingen til Jordon Ibe, og mener låneoppholdet i Derby i første halvdel av 2014/15-sesongen var viktig for vingen.

Ibe fikk spille 24 kamper og gjorde fem mål i Derby, under Steve McClarens ledelse. Unggutten gjorde sine saker såpass godt at Brendan Rodgers valgte å hente ham hjem til Anfield i januar. Totalt var han involvert i 14 Liverpool-kamper i løpet av vinteren og våren. 12 av disse var ligakamper. Mot slutten av sesongen ble 19-åringen belønnet med en ny femårskontrakt.

- Jordon trengte bare å tilegne seg litt erfaring. Du får ikke erfaringen det er å spille foran mange mennesker når du bare spiller junior- og reservelagsfotball, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- For at han skulle få kjenne på det presset måtte vi låne ham ut. Men det var viktig at vi ikke lånte ham ut til hvilken som helst klubb. Vi måtte finne den riktige klubben. I Derby, under Steve McClarens ledelse, fikk han spille på et høyt nivå. Steve er en veldig erfaren manager, som har jobbet på alle nivåer.

- Jordon utviklet seg veldig, veldig bra der. Han kom tilbake som en ung mann, og nå har han sjansen til å ta det neste steget i sin utvikling og bli fast inventar på vårt førstelag.

- Teknisk er han en veldig, veldig god spiller. Han kan bruke begge beina, og er veldig god med ballen. Han er en spiller som trenger veiledning, dog ikke for mye av det. Vi skal ikke legge begrensninger på hans kreativitet og spillestil.

- Han er en ving som er i stand til å spille i 90 minutter. Han kan løpe opp og ned banen hele tiden, da han ønsker å jobbe hardt både med og uten ball. Han har vist at han er allsidig. Hans beste posisjon er trolig på venstreflanken, men han kan også spille veldig bra på høyresiden eller i rommet bak spissen.

- Foruten å ha en strålende teknikk er han også fysisk sterk. Han er rask og har en naturlig styrke. I de kommende årene handler det om å utvikle den mentale biten, bli taktisk mer skolert og forhåpentligvis kunne prestere enda mer stabilt på et høyt nivå.