– Langt unna det beste vi kan spille

Den gode prestasjonen mot Arsenal var et prov på Liverpools utvikling, mener James Milner.

– Defensivt var vi briljante nok en gang, og man kunne tidvis se flyten i spillet vårt. Å spille en bortekamp på den måten var gledelig, forteller 29-åringen, ifølge The Telegraph.

Les også: – Burde ledet til pause

Den tidligere Manchester City-spilleren fikk bære kapteinsbindet i Jordan Hendersons skadefravær på Emirates, og han viste seg rollen verdig i en sjanserik og underholdende kamp.

– Kommer til å ta tid

Fem av klubbens sommersigneringer fikk starte i hovedstaden mandag kveld. Milner mener det beviser at laget fortsatt er i startfasen når det gjelder å klaffe optimalt, og han advarer motstanderlagene om at Liverpool har mye å gå på.

– Det er noen veldig lovende signeringer her. Det kommer til å ta tid. Jeg tror ikke dette er i nærheten av det beste vi kan spille, men det er samtidig en utvikling, sier Milner, og legger til:

– Det mener dette er en spennende tid å være i klubben. Jo lenger inn i sesongen vi kommer, vil man stadig se oss bli bedre og bedre. Klubben er vant til å vinne, og hver gang vi går ut på banen, forventes det seier. Det er et fint press å ha på seg.

Saken fortsetter under.


MÅLLØST I LONDON: Christian Benteke og Milner var blant dem som skapte noe foran mål. (Video: TV 2)

Landslagsspilleren har vunnet mye i Manchester de siste årene. Ikledd lyseblått har Milner nemlig løftet Premier League-pokalen over hodet to ganger, og han har vunnet FA-cupen, ligacupen og FA Community Shield.

– Nyter hvert minutt

Men etter mye rullering, posisjonsbytter og benkesliting den siste tiden, valgte han å se etter andre arbeidsgivere i sommer. Liverpool var raskt ute, og Brendan Rodgers brukte ikke lang tid på å overtale den løpssterke midtbanespilleren. I dag angrer Milner overhodet ikke på klubbskiftet.

– Jeg har sett dem på TV. Jeg hadde muligens sett dem fra benken hvis jeg hadde blitt værende. Jeg er storfornøyd med å dratt til Liverpool, og jeg nyter hvert minutt. Det er en fantastisk klubb å spille for, en klubb med storslått historie. Det er grunnen til at jeg kom hit – i tillegg til managerens idéer for meg og spillerne, sier han.

Les også: – Kunne løpt gjennom en murvegg for Brendan

– Jeg var begeistret over å reise til Manchester City da jeg dro dit, for de hadde ikke vunnet noe som helst på lang tid, og vi var heldige nok til å vinne alle de hjemlige turneringene. Nå kan vi starte en ny æra her og forhåpentligvis vinne noen troféer.

Legger press på seg selv

Milner ble lovt en mye mer sentral rolle – både i managerens planer og posisjonen på banen – av manageren på Anfield, og han valgte å ta over draktnummer 7. Selv tenker han ikke på det ekstra presset av å bære det ikoniske nummeret.

– Det er press hver gang man entrer banen. Når det gjelder antallet med kvalitetsspillere som har spilt for Liverpool, kan man like godt ta hvilket som helst nummer og fortsatt bli sammenliknet med noen stjerner. Men ingen legger mer press på meg enn meg selv.

Milner har spilt samfulle minutter så langt denne sesongen.