- LFC behøver mer fotballekspertise i ledelsen

En av de journalistene som følger de røde fra Anfield nærmest, Tony Barrett i The Times, har i dag svart avisens lesere i en webchat. Scouseren var ikke særlig optimistisk på vegne av Liverpool.

Barrett om:

Christian Benteke?
- Det er ingen tvil om at Liverpool ønsker Benteke. Aston Villa ønsker imidlertid å beholde ham og det er andre klubber som er interesserte, slik at det er for tidlig å si hvor han ender opp.
- Mitt spørsmålstegn angående Benteke er hvorfor Liverpool har gått fra en type spiss (Alexis Sanches) til å prøve å få tak i en som har en så godt som helt motsatt spillestil?
- På spørsmål om Liverpool er i posisjon til å kjøpe en toppspiss, så har de tidligere kjøpt Torres og Suarez. Jeg tror ikke det er noen annen engelsk klubb som over de siste 15 år har hatt en bedre rekke med spisser enn Fowler, Owen, Torres og Suarez.

Danny Ings, og at det ryktes at Spurs vil by £12M for spissen som Liverpool også jakter?
- Min kyniske oppfatning av dette er at Spurs prøver å sørge for at Liverpool blir presset til å betale mer enn de ønsker for Ings. De er direkte konkurrenter slik at Spurs vil ha interesse av en slik taktikk. I tillegg er Spurs veldig ivrig etter å sikre seg Kieran Trippier, slik at det er en felles kontakt med Burnley.

Mario Balotelli, og hvem som står ansvarlig i LFC for å ha kjøpt ham?
- Alle involverte. Det var folk i transferkomiteen som ikke ønsket Balotelli i det hele tatt og det var andre som mente at han var en ikke helt ideell kortvarig løsning. Det største problemet var at det i det hele tatt ble et alternativ.

Liverpools sjanser til å komme inn blant topp fire i 2015/16?
- I mine øyne har Liverpool mye arbeid å gjøre for å komme tilbake til topp fire og jeg kan ikke se at de kan klare det i løpet av en sommer, hvis ikke hvert eneste kjøp slår til…

Vil Brendan Rodgers bli værende som Liverpools manager?
- Det er hva som blir sagt, og det med klar og tydelig stemme. Den eneste gråsonen er det kommende møtet hvor sesongen skal gjennomgås. Det vil sette de grensene som han blir bedt å arbeide innenfor.
- FSG tror fortsatt på Brendan Rodgers, så enkelt er det.

Tror du nedgangen vil fortsette med den nåværende ledelsen, hvis det ikke blir gjort forandringer?
- Jeg liker ikke uttrykket, men jeg savner en «fotballmann» innenfor hierarkiet Nå er det en samling mennesker som driver med fondsinvestering, finanseksperter, administratorer og ledere, samt en som er produsent i Hollywood. Det mangler fotballekspertise på høyt nivå.

Hvorfor holder Liverpool på spillere som Kolo Toure og Borini, og ikke heller satser på sine ungdommer?
- Borini vil forsvinne i sommer. Jeg er enig angående Toure, jeg ser ikke logikken med å gi ham en ny avtale og vil heller satse på unge spillere enn å fortsette med spillere som ikke er gode nok (som Toure).