- Liker utfordringer

Joe Gomez kan få sin debut for England U21 i kveld. Det vil i så fall være en utfordring forsvarsspilleren tar på strak arm.

Gomez var med på å vinne U17-EM med England i mai 2014. Etter det har det gått slag i slag med debuter for Charlton og Liverpool, og kamper for England U18 og U19. Nå har han tatt steget opp på U21-landslaget, og kan få sin debut mot USA U23 på Deepdale i Preston i kveldEn kamp som for øvrig blir vist direkte på TV2 Sport Premium.

- Jeg forsøker bare å lære og utfordre meg selv hele tiden. Jeg foretrekker å være i et miljø der jeg kanskje er på litt dypt vann, og må ta utfordringen, sier 18-åringen til TheFA.com.

Godt miljø

Det bekymrer ham ikke at han er troppens yngste spiller.

- Her er jeg i et miljø med eldre gutter. Erfarne spillere, som har spilt mye førstelagsfotball. Det er noe jeg fryder meg over. Jeg forsøker å lære av dem. Det er selvsagt også en utfordring.

- Jeg foretrekker utfordringer. Da stagnerer jeg ikke på det nivået jeg er nå. Men jeg må innrømme at jeg har overrasket meg selv det siste året. Jeg fikk sjansen til å spille for Charlton, noe som var en stor opplevelse for meg, og deretter fikk jeg muligheten til å reise til Liverpool. Det var noe jeg ikke kunne si nei til, og det har vært morsomt så langt.

- I Liverpool har jeg funnet meg raskt tilrette. Det at jeg hadde spilt førstelagsfotball i Championship hjalp meg, slik at jeg var forberedt på hva som ventet meg i Liverpool.

Vil helst spille midtstopper

Gomez innrømmer at midtstopper er hans favorittposisjon, men han har likevel klart seg bra som høyrebeint venstreback i Liverpool.

- Jeg spilte høyreback i Charlton, så jeg antar det ligner litt, men det som er annerledes er at jeg må bruke min svakeste fot mer. Men det hjelper meg. Jeg håper å få spille midtstopper i årene som kommer, men det hjelper meg som proff at jeg nå spiller sideback. Og jeg liker det. Jeg får løpe opp og ned på vingen, og det har vært bra så langt.

I Liverpool har Gomez funnet en god venn i Jordon Ibe. Duoen skal nå spille for England U21 sammen.

- Jeg trives godt sammen med Jordon. Vi er blitt gode kompiser etter at jeg flyttet til Liverpool. Han har hjulpet meg der oppe, sier London-gutten.



GODE VENNER: Joe Gomez og Jordan Ibe er begge fra London, og trives i hverandres selskap, både i Liverpool og på U21-landslaget.

- Vi er jevngamle, og unge gutter på laget. Vi er begge fra London, og går godt sammen. Det har vært veldig trivelig så langt. Nå får jeg en god erfaring med å reise ut med U21-landslaget for første gang.

- Det er mange kvalitetsspillere på U21-landslaget, og alle de andre spillerne har ønsket meg velkommen i troppen. Jeg er glad for å være på dette laget, for det er god læring for meg å få veiledning av Gareth Southgate og Steve Holland. Det er et fint treningsmiljø for meg.

- Jeg har spilt for en rekke aldersbestemte landslag, og det var morsomt å vinne EM med U17 i 2014. Forrige sesong gjorde vi det ikke like bra med U19, men forhåpentligvis blir resultatene bedre denne sesongen.

LES OGSÅ: MÅ PUNGE UT VED U21-DEBUT