- Liverpool må ta Europa League på alvor

Tidligere rød Steve McManaman mener at engelske lag er for likegyldige overfor Europa League, og at man på Anfield bør jakte på den store belønningen som suksess i turneringen vil gi.

- Bare spør Sevilla om det er verdt å vinne Europa League, svarer McManaman på spørsmål fra Liverpool Echo om hvordan han ser på turneringen hvor Liverpool starter opp i morgen mot Bordeaux.

- Dette er ikke bare et stort europeisk trofé, men hva det så gir deg er en bonus, fortsetter Macca med tanke på at vinneren av Europa League vil være kvalifisert for neste sesongs Champions League.

- Spania var svært glade for å bli den første nasjonen som hadde med fem lag i gruppespillet i Champions League. Det at vinneren kvalifiserer seg til Champions League har økt prestisjen i å vinne turneringen. Klubber som Sevilla, Benfica og Valencia tar dette virkelig på alvor og det er hva Liverpool også må gjøre.

- Da Midtjylland slo ut Southampton for å komme inn i gruppespillet feiret de som om de hadde vunnet VM. Det synes bare å være de engelske klubbene som er heller likegyldige til det.

Kan håndtere to kamper i uka

- Jeg liker det ikke når lag ser på Europa League som et hinder for ligakamper, sier McManaman, som er med i teamet til BT Sport som dekker Europacupene på engelsk fjernsyn denne sesongen.

- Hvorfor arbeide så hardt for å komme til Europa og så ikke gi alt det en har? Dette er et trofé som Liverpool bør prøve å vinne.

- Liverpool har brukt mye penger på å styrke troppen i sommer og bør være i stand til å håndtere å spille to kamper i uka. Nå er jeg sikker på at det vil bli noen utskiftninger, men det er en stor mulighet for de som ikke har spilt så mye denne sesongen til å melde seg på blant de som skal spille mot Norwich.

- Liverpool har hatt problemer med å score og de behøver å få tilbake noe selvtillit. Det er opp til dem som skal spille mot Bordeaux til å vise seg tilliten verdig og å få laget tilbake på vinnersporet. Å gjøre det bra i Europa kan hjelpe dem i ligaen.

Liverpool er favoritt

- Liverpool behøver ikke å frykte noe i denne gruppa, mener Steve McManaman. – De bør være fornøyd med sin trekning.

- Rubin Kazan er vanskelig på grunn av lang reisetid, men Bordeaux og Sion skulle være greit i så måte. Bordeaux greide så vidt å komme videre fra play-off mot et lag fra Kazakhstan (FC Kairat). Nå har du lag som PSG og Lyon i Champions League, men den franske ligaen er ikke like sterk som tidligere.

- Det er klart at Europa League spiller annenfiolin sammenlignet med Champions League, men det er viktig ikke å miste respekten for dette trofeet. Dette er starten på et nytt eventyr i Europa og Liverpool må ta det alvorlig.