- Liverpool vet hvordan de skal bruke meg

Christian Benteke føler seg trygg på at han blir en suksess i Liverpool-drakta.

- Jeg er ikke avhengig av innlegg. Jeg kan score normale mål også. Når Liverpool valgte å kjøpe meg, vet de hvordan de skal benytte meg også, sier Benteke til Liverpool Echo når han blir bedt om å svare sine kritikere.

- Jeg kom hit for å vise at jeg kan bruke beina også, legger han til.

Best under press

24-åringen er stolt over å ha blitt Liverpool-spiller, og det er resten av familien hans også.

- Jeg tror familien min er enda mer stolt enn meg. Det har vært en lang vei hit, men jeg er rolig. Alle i familien er galde på mine vegne, for de vet hva jeg har vært igjennom.

- Første gang jeg ble klar over Liverpools interesse var når jeg snakket med agenten min etter FA-cupfinalen.

- Jeg tenker ikke på overgangssummen. Jeg visste jeg måtte leve med litt press når jeg sluttet meg til en stor klubb, men jeg er klar for utfordringen. Jeg vil jobbe hardt, og vil ikke bekymre meg for noe.

- Jeg tror press vil bringe det beste ut av meg. Overgangssummen var høy, men selv om den hadde vært lavere vill det ha vært press på meg i en stor klubb som dette, så det må jeg bare håndtere.

- Det er en ære å få nummer 9 i denne klubben, og jeg er glad for å ha fått det nummeret. Jeg liker ikke å snakke om hva jeg skal gjøre. Jeg liker å la fotballen snakke for meg.

STOLT: Christian Benteke er stolt over å skulle bære trøye nummer 9 i Liverpool.

- Selvsagt ønsker jeg å komme med i Champions League. Jeg kan hjelpe Liverpool til å klare det.

- Jeg er en spiller som har kommet hit for å forbedre meg og bli en større spiller enn tidligere. Jeg har ingen intensjon om å bli fansens helt. Jeg vil selvsagt sette pris på det om de liker meg, men det er ikke mitt hovedmål. Om jeg gjør det bra, vil alle være fornøyde. Det er opp til meg.

- Jeg er her for å gjøre mitt beste for laget. Jeg tror jeg kan gjøre mål, men jeg er ikke alene her. Det er det fine. Jeg har spillere bak meg og rundt meg.

- Det er en annerledes situasjon, med et annet press enn jeg er vant med. Her har du press på deg for å henge med i toppen, mens du i Villa var under press for ikke å rykke ned. Men jeg tror jeg kan score mål uansett hvilket nivå jeg spiller på.

Ser frem til ligaåpningen

Selv om han bare har en drøy time med kamptrening bak seg under preseason, ser det ut til at Benteke får starte mot Stoke på søndag.

- Jeg føler meg i veldig god form, og vil forsøke å bli klar til helgens kamp. Jeg ser frem til den. Det var hyggelig å starte med en scoring i den første treningskampen, ikke minst siden det gjør godt for selvtilliten til en spiss. Nå håper jeg å gjøre det samme i ligaen.

- Det har vært lett å finne seg til rette, og jeg er lykkelig her, avslutter den råsterke spissen.

LES OGSÅ: - LIVERPOOL-FANSEN KOMMER TIL Å ELSKE BENTEKE