– Liverpool vil ikke frigi Smith til U23-turnering

Australias landslagssjef Ange Postecoglou fryder seg over Brad Smiths gjennombrudd i LFC-trøya, men han vet at det betyr at klubben ikke vil frigi ham til viktig U23-turnering.

Den unge venstrebacken fikk for alvor vist seg frem i LFC-trøyen da han fikk tillit fra start i Europaligens siste gruppespillkamp. Australieneren startet transportetappen mot Sion i Sveits for en drøy uke siden. 
 
Smith var var en av få som imponerte i Sveits, og noterte seg for en syver på Liverpool.nos børs. 

Landslagstreneren fornøyd

Australias A-landslagstrener Ange Postecoglou følger nøye med på Smiths utvikling i Liverpool, og han fryder seg over den nylige suksessen.
 
– Det er flott å se at han nå får muligheten. Jeg vet at han verdsettes ganske så høyt i Liverpool, uttaler Postecoglou i et intervju med Fox Sports.  
 
– Jeg er glad han valgte å spille for Australia. Vi har alltid følt at Smith kan spille på det aller høyeste nivået, fortsetter han.

Suksess med bismak

Likevel kommer LFC-gjennombruddet med en liten bismak for landslagssjefen. Han skulle gjerne sett at Liverpool friga Smith til spill for den kommende U23-turneringen.
 
– Det føles litt som et tosidig sverd. Vi bar Smith med Olyroos (Australia U23) gjennom hele sesongen, og nå som han har slått gjennom med førstelaget, vil de ikke slippe ham til den kommende kvalifiseringen. Det er skuffende, fordi Aurelio Vidmar (U23-treneren) har brukt Smoth hele veien – til og med da han ikke trente skikkelig. Det er litt skuffende, fremholder han.
 
 
 
Liverpool har gjennom hele sesongen brukt Alberto Moreno og Nathaniel Clyne på backplassene, og dårlig dekning medfører at Liverpool neppe vil miste Smith. 
 
Olyroos skal spille en kvalifiseringsturnering i Qatar i januar. Der møter laget Jordan, Vietnam og De forente arabiske emirater. En turnering Brad Smith trolig går glipp av.
 
En av grunnene til at det nok føles ekstra bittert for australiensk fotball, er nettopp fordi han fikk spille kamper for U23-laget, mens han stod uten kontrakt, og ikke kunne spille kamper for Liverpool eller andre klubber. 

Smith signerte nylig ny kontrakt med Liverpool, etter å ha tatt helomvending angående lønnskravet som først gjorde at han takket nei til Liverpools tilbud.