- Lucas er ikke god nok

Torbjørn Flatin om den usikre fremtiden til kvartetten Alberto Moreno, Mamadou Sakho, Lucas Leiva og Lazar Markovic.

Etter ligapremieren mot Stoke har engelsk presse spekulert i Liverpool-fremtiden til kvartetten Alberto Moreno, Mamadou Sakho, Lucas Leiva og Lazar Markovic.

Førstnevnte satt på innbytterbenken mot Stoke, mens de tre sistnevnte ikke engang kom med i kamptroppen. Vi har spurt Kopite-redaktør Torbjørn Flatin om hva han tror vil skje med disse spillerne i høst.

Tror Moreno blir

 - Alberto Moreno tror jeg egentlig ikke er så veldig langt unna en startplass. Jeg har ingen problemer med at Joe Gomez fikk starte mot Stoke, ut i fra det som skjedde under preseason, men Moreno var uheldig med en skade og kom sent i gang, forklarer Flatin.

- Laguttaket mot Stoke må også sees i sammenheng med at Gomez rett og slett er en bedre forsvarsspiller enn Moreno. Det er selvsagt ingen tillitserklæring for Moreno når en 18 år gammel høyrebeint midtstopper får starte på venstrebacken, men jeg synes det var et modig valg av Brendan Rodgers, som delvis betalte seg mot Stoke. Nå synes jeg kanskje Gomez fikk i overkant mye skryt i engelsk presse etter matchen. Han gjorde ingen kjempejobb, men en helt grei innsats. Og så liker jeg at vi har en back som først og fremst er en forsvarsspiller. - Moreno har rett og slett mistet plassen, i og med at han ble benket mot Stoke. Men han vil få sjanser til å gjenvinne den, det er jeg sikker på. Derfor er det spekulativt av engelsk presse å antyde at spanjolen vil bli solgt før transferdeadline. Det vil i alle fall ikke skje uten at det kommer et bud som Liverpool ikke kan takke nei til, og samtidig er det selvsagt også avhengig av holdningen til spilleren selv. Men vi har dårlig dekning på backene. Jeg tror dette er uproblematisk, selv om Gomez skulle beholde venstrebackplassen en stund til, og tipper at Moreno fortsatt er i klubben når transfervinduet stenger.

EM kan påvirke Sakho

Mange stusset også over at Kolo Toure fikk en benkplass mot Stoke på bekostning av Mamadou Sakho. Hva er din mening om akkurat det?

- Jeg er medlem av fanklubben til Sakho, og mener egentlig at Sakho burde ha spilt fra start mot Stoke. Men det var ikke overraskende at Dejan Lovren ble valgt som Martin Skrtels stoppermakker, da Rodgers hadde brukt denne stopperduoen i de tre siste treningskampene. Dette er tydeligvis et valg som Rodgers har tatt.

- Nå var Lovren en kandidat til banens beste mot Stoke, så man kan vanskelig kritisere manageren for dette valget etter denne kampen. Men jeg synes det var rart at Toure ble foretrukket foran Sakho på benken. Det kan kanskje ha sammenheng med at Sakho ikke har vært på alle treningene den siste uken på grunn av fødsel. Ikke vet jeg. Men vi får kanskje svaret på hva som vil skje med Sakho i forbindelse med Bournemouth-kampen. Står han utenfor troppen til den kampen, vil jeg si det er mystisk.


 
- Jeg tror ikke Mamadou Sakho er typen som forsurer et miljø, men vi skal huske på at han er midtstopper på Frankrike, som skal arrangere EM på hjemmebane neste sommer. Får han ikke spille for klubblaget kan han komme til å ønske seg bort av frykt for å miste plassen sin på landslaget. Om en annen klubb lukter at noe slikt er i emning kan vi oppleve at det kommer et bud på franskmannen før transfervinduet stenger. Da vil Liverpool være avhengige av å få inn en ny stopper på kort varsel. Jeg er langt mer usikker på Liverpool-fremtiden til Sakho enn jeg er på Morenos fremtid. Uansett må Liverpool-ledelsen gjøre det de mener er best for klubben.

- Sakho har i mine øyne en større grunn til å være snurt enn Moreno har. Han er den jeg reagerer mest på at ikke var i kamptroppen mot Stoke av den nevnte kvartetten. Men samtidig skal det sies at midtstopperne var gode mot Stoke. Det virker imidlertid ganske klart at Brendan Rodgers ikke har tillit til Mamadou Sakho.

Lucas - ikke god nok

Den det spekuleres mest i at er på vei bort fra Anfield for tiden er midtbaneankeret Lucas Leiva. Av de fire nevnte tror også Flatin at brasilianeren er den som mest sannsynlig blir solgt.

- Brendan Rodgers har helt tydelig tatt et valg når det gjelder midtbanen. Personlig mener jeg laget har savnet et skikkelig midtbaneanker helt siden Javier Mascherano forlot klubben. En kan argumentere med at Lucas Leiva er det eneste rene midtbaneankeret vi har, men jeg synes ikke Lucas er god nok, og Rodgers valgte da også Emre Can på benken foran Lucas mot Stoke. Det var også et ganske klart signal til Lucas når han ikke engang var blant de 20 spillerne som fikk reise til Stoke, noe Sakho og Markovic i det minste var.


 - Lucas er en kar som har vært lenge i klubben, og jeg tror ikke Liverpool vil sette seg på bakbeina om det skulle komme et akseptabelt tilbud. Jeg tror Lucas forsvinner fra klubben før vinduet stenger.

Vanskelig å finne plass til Markovic

Sistemann som ikke kom med i matchtroppen, men som satt på tribunen i Stoke sammen med Mamadou Sakho, er Lazar Markovic.

- Jeg tror Brendan Rodgers har bestemt seg for å gjøre ting på sin måte denne sesongen, og Markovic passer ikke inn i opplegget hans. Mot Stoke avsluttet Liverpool med en 4-3-3-formasjon, og jeg sliter med å se hvor vi skal finne plass til Markovic på laget i en slik formasjon.


 
- Under preseason spilte serberen 45 minutter, og gjorde det ganske godt, i spissen av en diamantformasjon på midtbanen. Det er posisjonen han trives i. Men passer han inn i Premier League, og passer han inn i måten Brendan Rodgers ønsker å spille på? Det lukter «komitekjøp» lang lei av Markovic, og jeg føler han vil falle utenfor laget denne sesongen.

- Jeg tror rett og slett at Rodgers ikke klarer å finne plass til ham. Vi har mange gode, lignende spillertyper i troppen. Han får nok en mulighet til å vise seg frem i Europa League, hvis han fortsatt er i klubben, men pr. i dag vil jeg si han er langt unna en startplass i Premier League.