– Må bygge videre på dette

Liverpools nye kaptein, Jordan Henderson, mener laget spilte god fotball i Thailand-varmen tirsdag, og han sier at sommerens nyervervelser ikke har hatt problemer med å finne seg til rette.

– Vi hadde en plan fra start, og den fungerte, så vi er bare nødt til å bygge videre herfra, sier Henderson til klubbens TV-kanal etter firemålsseieren over det thailandske laget.

25-åringen havnet ikke selv i målprotokollen, men rakk å slå to målgivende pasninger i løpet av den omgangen han var på banen. Først sto han bak fremspillet til Adam Lallana ved 3–0, så skrudde han inn hjørnesparket som Divock Origi omsatte i scoring.

Les også: – Divock var strålende

– Nå er nok det viktigste å komme i så god form som mulig. Dette var en god opptreden, vi fikk et bra sluttresultat, men nå må vi holde det gående, fortsetter Henderson.

Tidligere i kampen hadde Lazar Markovic og Mamadou Sakho gitt de røde et solid forsprang til pause. Sistnevnte sier han er glad for å score, men poengterer at det viktigste for ham er innsatsen på banen.

Saken fortsetter under.

SAKHO-MÅL: Midtstopperen doblet Liverpools ledelse mot Thailand All-Stars.

– Sånn er det for alle spillerne, og jeg mener det ser lyst ut for fremtiden. Det var en veldig fin seier for laget. Det var en god gjennomkjøring, og jeg synes vi spilte veldig bra, forklarer franskmannen til de offisielle turnésidene.

– Alle hjelper hverandre

Liverpool har med seks nye spillere – inkludert Origi, som var på utlån hele forrige sesong – på tur til Asia og Australia, og samtlige fikk sine første minutter i rødt. Lagkapteinen skryter av stemningen i troppen.

Se video: Målene fra kampen i Thailand

– Jeg tror alle har slått seg bra til rette. Vi har en flott gruppe med spillere, men også som personer. Alle hjelper hverandre med å tilpasse seg, og det er viktig å bruke disse to ukene til å få alle samlet, slik at ting klaffer ordentlig når vi er tilbake.

Neste stopp: Australia

Nå venter en tur til Australia, der kamper mot Brisbane Roar og Adelaide United står på programmet. I mellomtiden fylles dagene med treningsøkter, og torsdag skal noen av spillerne presentere sesongens nye bortedrakt.

Henderson sier spillerne skal bruke flyturen sørover til sove på, før «alt» handler om trening og om å bli klar neste kamp. Sakho fokuserer på at Liverpool nå fortsetter pre-season i samme spor.

– Vi gleder oss til å besøke Australia. Jeg håper vi er i stand til å fortsette å jobbe like bra som vi har gjort så langt i oppkjøringen, og forhåpentligvis ender neste kamp på samme måte, legger stopperkjempen til.

Les også: – Tusen takk, Bangkok!

Oppgjøret mot Brisbane Roar spilles fredag klokka 10.45, mens møtet med Adelaide United har avspark mandag 11.30. Begge treningskampene vises direkte på TV 2 Sport Premium.