– Må skjerpe oss til Liverpool-kampen

West Ham er tilbake på jorda etter drømmestarten. Nå vil laget rette på inntrykket etter to strake tap.

Det så svært lyst ut da Cheikhou Kouyaté og Mauro Zárate sørget for 2–0 og tre poeng i bortemøtet med naboklubben Arsenal i Premier League-åpningen for snart tre uker siden. Men gleden ble kortvarig.

Les også: Spisskrise for West Ham

I runde to fikk londonerne besøk av Leicester, som stilnet et forventningsfullt hjemmepublikum. Shinji Okazaki og formsterke Riyad Mahrez fant begge veien til nettmaskene før pause, og selv om Dimitri Payet reduserte ti minutter etter hvilen, stakk gjestene av med alle poengene.

Saken fortsetter under.


LEICESTER VANT: West Ham snublet stygt i møtet med «Revene». (Video: TV 2)

Nytt hjemmetap

Forrige helg ble supporterne vitne til mye av det samme. Først tok bortelaget Bournemouth en tomålsledelse, noe som ble stående til pause, før Mark Noble reduserte fra straffemerket. Denne gangen utliknet imidlertid Kouyaté, men så kollapset West Ham.

– Jeg trodde helt klart at vi skulle vinne da det var 2–2, men det betyr ingenting når man isteden slipper inn et nytt mål, og så nummer fire – i tillegg til et rødt kort. Det betyr ingenting, sier Winston Reid, ifølge West Hams nettsider.

Les også: Milner: – Langt unna det beste vi kan

Stopperkjempen så nemlig Marc Pugh sende Bournemouth opp i 3–2 på Upton Park, før Carl Jenkinson kom på etterskudd, lagde straffe og pådro seg rødt kort. Callum Wilson fullførte sitt hat-trick, og resultatet ble til slutt 4–3 i favør den nyopprykkede klubben.

Saken fortsetter under.


NYTT TAP: West Ham kom tilbake fra 0–2, men tapte til slutt 3–4. (Video: TV 2)

Og kommende lørdag skal West Ham forsøke å respondere positivt på det som lenge har vært en marerittbane. Forrige sesong vant Liverpool over hovedstadslaget på Anfield etter scoringer av Raheem Sterling og Daniel Sturridge, og det var rødtrøyenes 43. seier på totalt 62 møter med West Ham i nordvest.

Gjennom historien har klubben fra London bare vunnet tre ganger foran The Kop. Sist de stakk av med seieren, var Bill Shankly rød manager, mens spillere som Ian Callaghan og Roger Hunt var på banen. Det skjedde tilbake i september 1963.

– Nå må vi våkne

West Ham-forsvarer Reid bruker oppvisningen mot Arsenal som inspirasjon før turen til Anfield denne helga. Han påpeker at nivået på laget har vært altfor dårlig etter Premier League-starten.

– Det blir ikke noe enklere nå, men alle vet vi må skjerpe oss og bli mye bedre. Det har bare gått tre kamper av sesongen, men vi må våkne. Vi må finne tilbake til formen vi viste mot Arsenal, for det ville vært herlig å få til et resultat som det igjen, sier han.

Det ble også gjort helt avgjørende feil i nederlagene mot Leicester og Bournemouth, mener 27-åringen, som sier de fokuserer på å luke dem vekk. I begge kamper fikk West Ham i tillegg utvisninger, noe som gjør at både høyreback Jenkinson og førstekeeper Adrián må sone oppgjøret på Anfield.

Les også: West Ham-kampen vises på TV 2

– Vi gjorde noen veldig, veldig stygge feil. Det er ikke rettferdig å peke ut individer; alle har slått noen dårlige pasninger i forsvar, der hvor vi vanligvis er mye strammere. Ser man tilbake på forrige helg, er det vår dårligste kamp med god margin.

Kampen mellom Liverpool og West Ham har avspark lørdag klokka 16.00.