«Må vise tvilerne at de tar feil»

Nå har Dejan Lovren fått sin store mulighet til å vise fansen hva han er god for, mener James Pearce.

Liverpool venter fortsatt på fasiten hvor lenge Mamadou Sakho blir værende på sidelinjen, men engelsk presse tror kneskaden mot Crystal Palace søndag kan bety opp mot to måneder ute.

Det betyr at franskmannen, som har vært fast i midtforsvaret siden midten av september, trolig mister de elleve neste kampene. Lovren var innbytteren i helga, og den kroatiske landslagsspilleren kan vente seg en rekke opptredener fremover.

«Lovren har ikke startet en Premier League-kamp på to måneder, men kommer trolig stå ved siden av Martin Skrtel mot Manchester City på Etihad etter landslagsoppholdet», skriver Pearce i en kommentar i Liverpool Echo.

Tøff start på Merseyside

Stopperen koster 20 millioner pund i fjor sommer, og Brendan Rodgers mente klubbens dyreste forsvarer gjennom tidene var «den perfekte erstatter» for Jamie Carragher. Etter en god sesong i Southampton skulle han ta steget opp.

Saken fortsetter under.

«Men da de seriøse tingene startet, spredte Lovren panikk og usikkerhet istedenfor lederegenskaper og organisering», fortsetter Liverpool Echo-journalisten. «Presset og forventningene for livet på Anfield viste seg å være for mye for ham.»

«Knust selvtillit»

Pearce påpeker også mangelen på hjelp fra spillere som har slitt rundt ham, men beskriver Lovren som en sekk med nerver. «Og etter en stabil rekke med feil var selvtilliten hans knust», legger han til.

I november i fjor, etter at Crystal Palace hadde snudd 0–1 til 3–1 over Liverpool på Selhurst Park, ble kroaten vraket fra laget, og siden har han ikke fått den oppturen han hadde håpet på. Tre måneder senere fikk ikke 26-åringen det enklere da det var han, etter en svak kamp av hele laget, som brant den siste straffen i Europaligaen mot Beşiktaş i Istanbul.

«På et tidspunkt var også Kolo Touré for ham i køen, men en hamstringskade for Sakho sørget for at Lovren ble tilbakekalt i april, skriver Pearce videre. «Et av de varige minnene av den elendige innspurten var synet av Lovren som havnet bakpå mot Yannick Bolasie – mens Rodgers gjemte ansiktet sitt på Anfield-sidelinjen.»

Da oppkjøringen før sesongen kom i gang i sommer, ble Lovren tatt til side av Rodgers, og nordiren, som var svært delaktig i kjøpet, betrygget ham med at fremtiden hans fortsatt var i klubben.

Saken fortsetter under.

Og til stor uenighet fra en rekke supportere fikk Lovren det grønne lyset – istedenfor Sakho – til å åpne sesongen sammen med Skrtel i midtforsvaret. «Med tre strake clean sheets og sju av ni mulige poeng var det lovende. Rodgers’ tillit til Lovren var belønnet», skriver Pearce.

En ny knekk

Den daværende Liverpool-sjefen sa det handlet om å vise Lovren selv at han fortsatt var en toppspiller, og at «selv om selvtilliten til enhver spiller kan påvirkes, fortsatte han å jobbe veldig hardt», og han hørte etter og lærte. Rodgers mente at Lovren hadde blitt mer tålmodig og stabil på banen.

Ordene fra 42-åringen kom kvelden før hjemmemøtet med West Ham på tampen av august. Én time etter kampen, som de røde tapte hele 0–3, fortalte Lovren til Liverpool Echo at han «ville gjemme seg» etter å ha vært negativt involvert i det andre målet.

Les også: – Ønsket å forsvinne i et hull i bakken

– I slike øyeblikket må man bare holde hodet høyt og spille resten av kampen. Jeg forsøkte alt mulig, men hva mer kan jeg si? Det var en dårlig avgjørelse av meg, og feil skjer, sa han knust.

«Ny vår» under Klopp?

Rodgers startet med landslagsspilleren mot Manchester United på Old Trafford i den påfølgende serierunden, men etter 1–3 og ingen nye poeng tok Sakho over plassen hans. Og Lovren har ikke startet en ligakamp siden.

«Siden Klopp erstattet Rodgers, har Lovren spilt under én time med ligafotball. Uansett har prestasjonene mot Bournemouth og Rubin i cupene sørget for håp. Han har sett mer rolig og behersket ut», skriver Pearce.

«Klopp har allerede bevist at han klarer å gi troen tilbake hos spillerne, og han har fått mer ut av dem som slet under Rodgers. Gjentar han det samme med Lovren, vil det være hans største prestasjon på Anfield hittil», legger han til. «Når Sakho har vært så sentral i de rødes gjenreisning, er det noen store sko å fylle.»

«Det er tid for at Lovren viser sin hær med tvilere at de tar feil», konkluderer Pearce.