- Manageren skal ha skryt for å satse ungt

Raheem Sterling har de siste ukene fått se Jordon Ibe imponere voldosmt på førstelaget. 20-åringen mener mye av suksessen kan tilegnes Brendan Rodgers’ mot til å bruke unge talenter.

Ibe har vært på banen i seks kamper siden Rodgers kalte ham tilbake fra utlån i Derby midtveis i januar. Tenåringen har startet fire av dem – han har kun stått over kampene som han var cup-tied i – og nå får han snart en ny langtidskontrakt, skriver Liverpool Echo.

– Vi liker begge å utfordre spillere, vi liker å spille direkte og å score mål. Jordon er en strålende spiller, og han gjør det bra. Det er egentlig ikke sånn at jeg hjelper ham. Vi er omtrent på samme alder; vi prater bare sammen, forteller Sterling, som utdyper:

– Det handler ikke om at jeg ber ham gjøre ditt og datt. Jeg er ikke en seniorspiller som har rundt 200 kamper for Liverpool eller noe sånt. Jeg forsøker bare å gi ham tips og si at han skal fortsette å gjøre det han holder på med, uansett om det er for reservene, juniorene eller A-laget.

Selv har Sterling vært en av de mest brukte spillerne i Liverpool-troppen denne sesongen. Han skryter av hvordan Rodgers har turt å satse ungt så lenge han har vært i klubben, og han sier det fortjener ros. I tillegg til Sterling har typer som Emre Can (21), Alberto Moreno (22), Philippe Coutinho (22) og Lazar Markovic (20) vært regelmessige bidragsryttere for de røde.

Les også: Gleder seg til stemningen i Tyrkia

– Manageren har gitt flere unge spillere, som meg og Jordon, sjansen. Man blir kastet utpå, og i det øyeblikket føles det ut som om man er klar. Bare se på Jordon mot Everton. Han var banens beste spiller, noe manageren også bør få skryt for.

– Alle unge spillere får en mulighet når de viser at de jobber hardt på treningsfeltet, og det er noe manageren bør få honnør for, at han gir dem sjansen til å skinne på det høyeste nivået.