«Mangler kvalitet på nøkkelområder i nøkkeløyeblikk»

Se hva aviskommentatorene skriver etter 1-2-tapet for Crystal Palace.

Jürgen Klopp håper spillerne har lært en lekse etter  2-1 tapet for Crystal Palace, men likte dårlig at publikum forlot stadion før kampen var blåst av. 

Vi har sett på hva journalistene som følger Liverpool tettest har skrevet etter Klopps første tap som Liverpool-manager.

Liverpool Echo: «Feil i begge ender»

«Den røde boblen sprakk etter kjente feil i begge ender», er overskriften på James Pearce sin kommentar i Liverpool Echo. 

«De drepte Liverpools titteldrøm for to sesonger siden, og ødela så Steven Gerrards Anfield-farvel i mai, og nok en gang spilte Palace rollen som festbrems.»

«Dette var en kamp Liverpool aldri skulle tapt. Men de betalte prisen for kjente feil i begge ender av banen», skriver Pearce og viser til forsvarsfeil og ineffektivitet.

«Mens forventningsnivået har steget med hvert steg framover under Klopp, var dette en realitetssjekk for de røde når de går inn i landslagspausen», skriver Pearce.

Klopp har hatt en skadeplaget tropp å velge fra, og søndag kveld forlot Mamadou Sakho banen på krykker. Fortsatt har Klopp heller ikke kunnet benytte Daniel Sturridge og Jordan Henderson i kamp.

Men Pearce mener Klopp fortjener mye ros for hva han har oppnådd med sju kamper på 22 dager.

«Når man tar i betraktning det hektiske spilleprogrammet og hvor lite tid han har fått med troppen på treningsfeltet, kan 48-åringen være stolt over den foreløpige utviklingen han har oppnådd. At tapet mot Palace ble avsluttet med sympatiserende applaus istedenfor buing viser hvor langt Liverpool har kommet siden Rodgers ble sparket.»

The Times: Føste tilbakeslag

«You must be sick of us», ropte Palace-fansen på tribunen etter kampen.

«Etter å ha ventet i 24 år på en seier på Anfield, har Crystal Palace nå opplevd spenningen ved å vinne to ganger på seks måneder. Mens Liverpools bedring under Klopp gikk på sitt første betydningsfulle tilbakeslag», skriver Tony Barrett i The Times.

«Til tross for all fremgang som er oppnådd etter at han kom, er Liverpool fortsatt et urolig, noen ganger usammenhengende lag, som mangler kvalitet på nøkkelområder i nøkkeløyeblikk», mener Barrett.

Barrett gir laget ros for det flotte målet Cutinho til slutt satte inn, like før pause der også Ibe, Benteke, Lallana og Clyne var involvert, men forsvarsspillet på åpningsmålet av Alberto Moreno og Emre Can omtales som «slapt». Han mener også Christian Benteke hadde «en frustrerende ettermiddag foran mål», med en rekke sjanser som ikke gikk inn.

«Klopp demonstrerte sin lyst på å vinne da han byttet ut en midtbanespiller, med en angriper. Selv om angrepslysten var beundringsverdig, ble belastningen større på Lucas Leiva.»

Daily Express: Taktisk bommert

Paul Joyce i Daily Express mener Klopps taktikk ikke slo an mot Palace.

«Manageren kastet terningen, da han byttet ut Emre Can etter 65 minutter og satte inn Roberto Firmino. Det viste at manageren ville jakte en seier koste hva det koste ville, men det endte med tap. Byttet etterlot Liverpool med en defensiv midtbanespiller på banen i kaptein Lucas Leiva og en 4-1-4-1 formasjonen gjorde ingen ting for å dempe angrepene Palace prøvde å bygge opp».

«Presset kombinert med vertenes manglende evne til å forsvare seg på defensive dødballer» spilte en avgjørende rolle, ifølge Joyce.

The Guardian: Flashback for Gerrard

«Steven Gerrard var på tribunen for første gang siden han dro til Los Angeles, og må ha hatt flashback til sin siste opptreden på Anfield. Palace startet på samme dominerende måte som ødela hans Liverpool-farvel i mai», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Liverpool så ut som et lag som hadde reist på en 8000 km lang reise til Kazan i midtuka, med åpningsmålet til Palace vekket dem. Jordon Ibe og Nathaniel Clyne begynte å dominere høyrevingen, Philippe Coutinho og Adam Lallana fant rom bak Palace-midtbanen.» Skriver Hunter. 

The Telegraph: «Kan spare en formue»

Chris Bascombe mener Alan Pardew lyktes godt med å utnytte svakhetene i Liverpools forsvar. Og mener Palace presset fram feil i Liverpools defensive spill.

The Telegraph tar i sin oppsummering også for seg Jordan Ibes forvandling.

«Da Liverpool solgte Sterling til Manchester City, var svaret fra supporterne at Jordon Ibe hadde stort potensiale. De ordene hørtes vage ut etter starten på sesongen der han var i dvalemodus.»

Bascombe mener utviklingen de siste to kampene har vært spennende.

«Han er ikke verd 49 millioner pund ennå, men Ibe ser hjemme ut på Anfield igjen. Det kan spare Klopp en formue», skriver han.

LES OGSÅ: – Vi må lære av dette