– Markovic lånes ut

Den tyrkiske klubben Fenerbahçe låner trolig Lazar Markovic resten av sesongen.

Det melder blant annet Liverpool Echo og Sky Sports sent torsdag kveld.

Liverpool har ikke benyttet seg av 21-åringen så langt denne sesongen, men Brendan Rodgers ønsker samtidig at han skal få spilletid. Derfor får serberen etter all sannsynlighet fortsette sesongen på utlån i den tyrkiske toppdivisjonen.

– Rodgers har bestemt seg for at et år borte fra Liverpool vil være best for utviklingen hans, skriver Liverpool Echo-journalist James Pearce.

Har ikke gitt ham opp

Klubben skal fortsatt ha tro på spilleren som kostet 20 millioner pund fra Benfica i fjor sommer. Aston Villa og West Ham har ifølge Daily Mail også vært interesserte i Markovic, men Liverpool tror en sesong i Tyrkia vil styrke ham som fotballspiller.

Derfor har også Anfield-klubben informert om at de ikke vurderer å selge ham, skriver The Guardian.

Saken fortsetter under.


LÅNES UT: Markovic er i Tyrkia for å fullføre avtalen. Her scorer han under pre-season. (Video: TV 2)

De rødes manager håper et suksessfylt år på utlån hjelper landslagsspilleren med å etablere seg i Liverpool neste sesong. Det er enighet mellom partene at Fenerbahçe betaler hundre prosent av lønningen hans denne sesongen, og spilleren selv har allerede tatt turen sørover for å holde samtaler med tyrkerne.

Kan debutere i helga

Går alt etter planen, gjennomføres låneavtalen i nær fremtid. Faktisk kan han få debuten hos tyrkerne allerede søndag. I Fenerbahçe vil Markovic dele garderobe med blant andre tidligere Liverpool-spiller Raul Meireles.

Sjekk Markovic' profil på liverpool.no!

Markovic fikk bare starte elleve Premier League-kamper i sin debutsesong i helrødt. I tillegg til åtte innhopp står han med to ligamål. Totalt – alle turneringer inkludert – var Markovic på banen i 34 kamper forrige sesong.

Han er den fjerde signeringen fra i fjor sommer som skal spille for et annet lag denne sesongen. Fra før er Rickie Lambert solgt til West Bromwich, Javier Manquillo, som opprinnelig var på et toårslån, ble sendt tilbake til Atlético Madrid og lånt ut på nytt, mens Mario Balotelli skal tilbringe sesongen på lån i gamleklubben AC Milan.