- Markovic og Can er intelligente spillere

Brendan Rodgers beskriver Lazar Markovic og Emre Can som intelligente fotballspillere, med en stor fremtid i Liverpool.

Manageren var veldig godt fornøyd med innsatsen til de to sommerkjøpene i helgens kamp mot Sunderland.

- I sommer ønsket jeg å hente inn intelligente fotballspillere, med en god forståelse for spillet. Det fine med å hente inn slike spillere er at du har mulighet til å forandre system, forklarer Rodgers til Liverpool Echo.

- Lazar har spilt høyreving, høyre midtbane og mot Sunderland spilte han i en fremskutt midtbaneposisjon, og gjorde det bra. Can er en midtbanespiller som har spilt i en stoppertrio, og som også har gjort det veldig bra.

- Jeg liker fotballspillere som kan spille i flere posisjoner, og som er villige til å spille i hvilken som helst posisjon.

- Jeg er sikker på at Emre vil spille seg til en fast plass på midtbanen med tiden. Det er sjelden jeg spiller med bare to der. Det er som regel tre eller fire, så han kan definitivt bli en av dem på fast basis. Men han kan også spille fast i backrekka. Så dere pasningen hans til Fabio Borini i første omgang? Han kan definitivt spille midtstopper.

- Han liker å få ballen og kontrollere kampen. Han er så god med ballen. Men han er en ung spiller, bare 20 år, så vi har langt fra sett det beste av ham ennå.

Rodgers mener at Markovic sitt første ligamål for Liverpool bærer bud om at serberen begynner å finne seg til rette i Liverpool.

- Jeg hadde en prat med ham om aggressiviteten hans, og han ble utvist i påfølgende kamp! Men jeg ønsker at han skal være aggressiv, både med og uten ball. Han er et stort talent, og det er grunnen til at han er i Liverpool. Prestasjonen hans mot Sunderland var veldig god. Han har vært ganske stabil den siste tiden.

- Han er et ungt talent fra øverste hylle. Dette er en vanskelig liga å komme til, ikke minst for en veldig ung spiller. I tillegg har han kommet til en av de største klubbene i verden. Så det tar tid, men flere av våre unge spillere begynner nå å forstå vår filosofi og måten vi spiller på. Man vil se dem utvikle seg og heve seg ytterligere de kommende seks månedene.