- Mer i vente

Gårsdagens oppvisning var bare begynnelsen på det Lazar Markovic har å by på, mener Lucas Leiva, som tror flere allerede hadde avskrevet den unge serberen. 28-åringen skryter av Philippe Coutinho.

– Vi vet at Premier League er en hard liga å komme rett inn i, så han blir bedre hele tiden, og nå viste han igjen at han kan bli veldig viktig for denne klubben i fremtiden, sier midtbaneankeret til klubbens TV-kanal i etterkant av Sunderland-kampen.

Lazar Markovic ble kåret til banens beste spiller etter det som trolig var hans beste kamp for Liverpool etter overgangen fra Benfica og portugisisk fotball i fjor sommer. Lucas påpeker at spilleren bare er 20 år gammel, og at tid er en viktig faktor for talenter.

– Det er ingen tvil om at han er en veldig ung spiller, og folk pleier vanligvis å dømme spillere etter kun én eller to måneder, fortsetter han.

Når laget sliter, går det ekstra hardt utover de unge, forklarer brasilianeren, som viser til den negative høsten på Anfield. Han bruker Philippe Coutinho som et eksempel på en spiller som stadig utvikler seg i riktig retning.

Nylig ble den dribleglade landslagsspilleren fra Brasil kåret til den beste Liverpool-spilleren i desember, sesongens mest hektiske periode. Nå er det to år siden han ankom Merseyside fra Inter, og Lucas er sikker på at landsmannen fortsetter den stigende utviklingen.

– Har det som trengs

– Kvaliteten hans, bevegelsene hans, og den siste pasningen… Philippe har vært her i to år nå, og dere kan se at han bare blir bedre, sier Lucas.

– Dette er unge spillere. Når man har mørke øyeblikk under en sesong, er det vanlig at de unge spillerne sliter litt ekstra. Men de har kvaliteten som trengs, og jeg tror de kommer til å være veldig viktige.

• Les også: – Markovic var fantastisk

Selv er han fornøyd med hvordan det har gått etter at Brendan Rodgers satte ham tilbake i lagoppstillingen igjen. I løpet av de tretten kampene Liverpool har spilt siden Lucas for alvor ble brukt regelmessig igjen, har laget bare tapt én gang – og det var mot Manchester United på bortebane, en kamp som Lucas ikke spilte i.

– Burde scoret flere

Gårsdagens triumf på Stadium of Light var Liverpools niende ligaseier denne sesongen. Før runden avsluttes i ettermiddag, der tre lag over de røde på tabellen skal i aksjon, er det kun fire poeng opp til fjerdeplassen.

– Det er bra å vinne på bortebane og å holde nullen på en vanskelig plass. Men vi hadde en plan for å vinne kampen, og vi kunne nok ha scoret flere mål. Jeg syntes vi hadde tålmodigheten til å spille god fotball. Vi visste at Sunderland spiller veldig kompakt, og at de alltid er veldig vanskelige å bryte ned, men jeg syntes vi var veldig farlige på kontringer, og vi presset veldig bra Så jeg mener vi fortjente det, sier Lucas.

– I de første ti minuttene av andre omgang stod vi nok for dypt igjen. De fikk en mulighet, den som traff tverrliggeren, men bortsett fra det mener jeg vi kontrollerte kampen, og det var en fullt fortjent seier.