– Mer vrient å hente folk uten Champions League

Liverpools manager forventer ikke at lagene over Liverpool på tabellen skal svikte i ligainnspurten, og han tror sjansen for topp fire er «høyst tvilsomt». Derfor prioriteres FA-cupen nå.

Med sju poeng opp til Manchester City, som i tillegg har én kamp til gode, er oddsen alt annet enn lav på at Liverpool spiller i Champions League til høsten. Det kan også være en faktor som gjør at potensielle overgangsmål takker nei til en fremtid på Merseyside.

Brendan Rodgers erkjenner at de fleste spillerne ønsker å være med i Europas gjeveste turnering, og han utelukker ikke at det blir mer vrient å lokke stjerner til Anfield, men han tror samtidig at Liverpool er en klubb som frister mange.

Les også: – Trenger 74 poeng for å klare det

– Dette er en klubb spillere har lyst til å spille for. Det er en fenomenal klubb. Men selvfølgelig ønsker folk å spille på øverste nivå, og derfor blir det vanskelig når man ikke deltar i Champions League, sier nordiren, ifølge Liverpool Echo.

Rodgers jobber hardt for å stabilisere klubben i den ettertraktede turneringen, forteller han videre. Før inneværende sesong var det fem år siden sist Liverpool spilte sammen Europas beste klubber, og denne gangen klarte ikke rødtrøyene å avansere til utslagsrundene.

Tror ikke rivalene snubler

Muligheten for å kvalifisere seg til Champions League neste sesong ble betydelig mindre etter nederlaget for Arsenal på Emirates denne helga, mener Liverpool-sjefen. Før kampen beskrev han det som en vinn-eller-forsvinn-situasjon.

– Jeg tror vi var nødt til å få noe med oss fra Arsenal-kampen. Sjansene våre ville iallfall vært større da. Jeg forventer ikke at de andre skal snuble, spesielt ikke Arsenal eller Manchester United. Jeg forventer ikke det, forteller 42-åringen, som påpeker at det heller ikke ble enklere etter karantener og skader på flere spillere.

– Vist at vi fortsatt kan

Men han sliter ikke med å finne lyse øyeblikk i en sesong som Liverpool-fansen karakteriserer som skuffende etter fjorårets imponerende tittelkamp. Før nederlagene i lagets to siste kamper hadde rødtrøyene tatt poeng i hele 13 strake ligarunder.

– Vi viste forrige sesong at vi fortsatt kan være med og kjempe. Vi har unge spillere som vokser, får mer erfaring, så forhåpentligvis kommer vi inn i en periode hvor vi kvalifiserer oss igjen. For min del handler det om å bygge Liverpool opp til å kunne være en utfordrer. I løpet av de tre siste månedene mener jeg vi har vært i stand til å gjøre det igjen, sier han.

– Det er mye positivt å ta med seg når man ser på utviklingen til spillerne. For en manager som ikke har vært med så lenge, har det vært godt å lære dynamikken i alt mulig. Vi har en plikt overfor fansen til å gjøre det så bra som mulig i innspurten og i FA-cupen. Vi ønsker å være med i Champions League; det er svært viktig for oss. Men det er høyst usannsynlig at det skjer i år. FA-cupen er noe vi åpenbart prioriterer nå. Men vi skal ikke gi opp. Vi kommer til å kjempe helt til slutt.

Les også: Fortsatt på femteplass

Neste kamp for Liverpool er borte mot Blackburn i omkampen av FA-cupkvartfinalen. Den spilles onsdag klokka 20.45 norsk tid. Vinneren får en billett til semifinalen på Wembley om to uker.