- Nå fungerer vi bra som lag

Dejan Lovren mener at hele Liverpool-laget, fra forsvar til angrep, fungerer mye bedre nå enn tilfellet var i første halvdel av sesongen.

Liverpool holdt buret rent for femte bortekamp på rad i ligaen i helga. Man må tilbake til 1985 for å finne sist det skjedde. Etter nyttår har laget unngått baklengsmål i totalt sju kamper.

- 1985? Jøss. Det er jeg definitivt stolt over, sier Dejan Lovren til Liverpoolfc.com når han blir konfrontert med statistikken.

- Det er lenge siden jeg har hørt noe slikt. Det er selvsagt flott å være en del av et slikt lag.

- De siste par månedene har vi gjort det meget bra, og har sanket masse poeng. Vi er stolte over det, men vi må ikke stoppe her. Vi må fortsette slik nå, jobbe hardt og fokusere på hver enkelt kamp, slik at vi beholder selvtilliten.

- Basisen er at vi holder sammen. Vi opptrer alltid som et lag, både i dårlige og gode tider.

- De par første månedene av sesongen var ikke bra, men nå ser vi det virkelige Liverpool-laget. Alle har funnet seg til rette, og manageren har løst alle problemene. De dårlige tidene ligger bak oss.

- Forsvar handler ikke bare om de fire eller fem som spiller bakerst. Det handler om hele laget. Det har jeg alltid sagt. Når vi holder buret rent er det på grunn av alle spillerne, helt fra spissene og ned til målvakten.

- Alle er involvert. Vi har ikke sluppet inn mål i de par siste kampene, og vi må fortsette slik, og både forsvare oss og angripe sammen.

Lovren hyller også keeper Simon Mignolet, som har funnet formen igjen etter nyttår.

- Han fortjener skryt. Simon har gjort noen utrolige redninger i de siste par kampene, og har en stor del av æren for den gode statistikken.

- Han ble vraket og måtte sitte på benken i et par kamper. Jeg tror han skjønte hva som ikke fungerte da. Av og til må du oppdage hva du gjør feil, akkurat som jeg selv har gjort. Da kan du lære av feilene, og komme sterkere tilbake.

- Alle hadde en vanskelig start på sesongen, men alle har funnet seg til rette nå, og når du vinner kamper får du selvtillit.

- Alle spillerne i klubben er gode spillere, så det var bare et spørsmål om tid før ting ville gå vår vei. Nå må vi fortsette slik som dette helt til sesongen er over.

Lovren fikk starte kampen mot sin forrige arbeidsgiver, Southampton, i helgen.

- Det var en stund siden sist jeg spilte fra start, men jeg var klar på søndag. Det var en vanskelig kamp mot en god motstander.

- Jeg følte litt ekstra press fordi det var min forrige arbeidsgiver, men jeg synes jeg kom ganske bra fra det. Det viktigste var at vi vant kampen, tok tre poeng og holdt buret rent.

- Når du vinner kamper styrker det selvtilliten til alle rundt deg, inkludert forsvarsspillerne. Når du kommer inn på et lag som vinner er det enklere enn når du kommer inn på et lag som taper.