– Nedturen var spillernes skyld

Det siste året har bydd på en rekke skuffelser for de røde, og Joe Allen mener det var de på banen, ikke manageren, som feilet. Nå sier han hele klubben jobber for å rette opp inntrykket.

Brendan Rodgers ble satt under et voldsomt press da Stoke ydmyket Liverpool i mai. Fra før hadde laget allerede snublet i kampen om en topp-fire-plass, blitt sendt ut av Europa to ganger og røket ut av begge cupene.

Likevel har eierne valgt å beholde Rodgers i managerstolen inn mot den nye sesongen. Allen sier til Liverpool Echo at spillerne skylder nordiren å rette på de mange feilene fra det siste året. Han legger til at spillerne «er ærlige og tar ansvar».

Les også: Forventes å signere ny kontrakt

– Til syvende og sist var det vi som skuffet supporterne, manageren, støtteapparatet og oss selv. Så enkelt er det. Det er opp til oss å komme tilbake på det nivået vi vet vi kan spille på.

Liverpool åpnet ligaen i fjor med bare to seire på de seks første kampene, og de lå på nedre halvdel av tabellen i flere serierunder. Allen beskriver de første månedene som «skuffende», men midtveis i desember ble formkurven snudd helt rundt.

– Lang sommer

Tretten strake ligakamper ble spilt uten et eneste nederlag, og det åpnet opp for en mulighet til å nå Champions League-plassene. Storformen forsvant imidlertid like fort som den kom. To seire på de ni siste rundene ga Liverpool en sjetteplass til slutt.

Saken fortsetter under.

– Vi mistet det igjen de to siste månedene. Å la standarden og nivået falle på den måten, er det som var verst. Når man avslutter så svakt som vi gjorde i Stoke, så blir det en veldig lang sommer. Men heldigvis er vi tilbake nå, og alle ønsker å rette på feilene.

I stedet for et managerbytte har Rodgers selv ryddet opp i apparatet rundt seg. Colin Pascoe og Mike Marsh har måttet forlate sine stillinger, og Sean O’Driscoll har sammen med Pepijn Lijnders begynt å jobbe på Melwood.

– Alle liker øktene

– Det tar en stund å komme over skuffelser som det, men nå fokuserer vi på å se fremover. Det er mye som skal gjøres fra nå til starten av Premier League-sesongen. Oppkjøringen har vært hard, noe man forventer, fortsetter Allen.

– Det er annerledes med det nye apparatet, og det har vært noen forandringer på hva vi gjør. Slikt kommer med nye folk. Men alle liker treningsøktene. Spillere og trenere har jobbet hardt for at vi skal starte sesongen bra.

Fredag formiddag skal Liverpool ut i sommerens andre treningskamp når Brisbane Roar står på motsatt banehalvdel. Tirsdag vant rødtrøyene solide 4–0 mot Thailand All-Stars i Bangkok, mens de senere skal måle krefter mot Adelaide United og Malaysia XI.

– Det var godt å være tilbake på banen etter en lang pause. For en treningskamp var det god stemning på tribunen, og at alle sammen fikk 45 minutter i kampen, kommer til å hjelpe oss, sier han.

Kommentar: En bra start

Waliseren erkjenner imidlertid at det var spesielt å spille i det thailandske klimaet. I tillegg til sterk varme og høy luftfuktighet begynte det plutselig å styrtregne under kampen.

– Jeg tror ikke jeg har spilt under slike forhold tidligere. Man kunne hørte tordenskrallet mens vi varmet opp, og da vi kom ut til andre omgang, høljet det ned. Det gikk greit i begynnelsen, men banen ble etter hvert skikkelig vanskelig. Heldigvis kom vi gjennom det uten skader. Nå ser vi frem til å spille i Brisbane.  

Avspark i Brisbane er fredag klokka 10.45 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium, og vi følger den som vanlig minutt for minutt her på liverpool.no.