– Origi er veldig god

Jürgen Klopp forteller at han ville hente Divock Origi allerede da han var Dortmund-manager.

Den belgiske landslagsspissen fikk starte sin første Premier League-kamp da Liverpool holdt nullen og sikret ett poeng mot Tottenham på White Hart Lane i ettermiddag.

20-åringen var også veldig nær å sende gjestene i ledelsen etter bare ti minutter, men headingen fra kloss hold traff tverrliggeren. Uten en kneskadet Daniel Sturridge i troppen fikk Origi spille samtlige minutter.

– Vil få det mye moro med ham

Og Klopp hinter ifølge klubbens nettsider til betydelig mer spilletid for unggutten fremover:

– Jeg ønsket å hente ham til Dortmund, men Liverpool kjøpte ham. Han er en veldig god spiller. Han er ung, veldig rask og en god tekniker. For øyeblikket er han ikke full av erfaring ettersom han ikke har spilt så ofte, men vi kommer helt klart til å ha det mye moro med denne spilleren her, sier tyskeren.

Saken fortsetter under.


NESTEN: Origi traff stolpen på White Hart Lane. Se høydepunkter her. (Video: TV 2)

Det målløse resultatet i London er første gang Liverpool holdt nullen siden de sist var på hovedstadsbesøk – mot Arsenal mandag 24. august. Klopp sier seg noenlunde fornøyd med resultatet, men var enda mer fornøyd med hvordan Liverpool spilte – særlig i starten.

Fokus på utvikling

– Fotball er en resultatorientert sport, så vi trenger resultater, men vi må utvikle oss. Vi må forsøke det sammen, jobbe sammen og gjøre tingene vil ønsker å se bedre. Det er det vi holder på med for øyeblikket, sier Klopp.

Like etter ansettelsen poengterte tyskeren at Liverpool først og fremst måtte tette igjen bakover, og nullen bakover er han glad for. Samtidig sier han at nullen på motsatt side av lystavla legger en liten demper på godfølelsen.

Les også: – Jeg så mange bra ting

– Jeg vet Liverpool ikke har scoret flest mål denne sesongen, men fotball kan være gøy og spektakulert uten scoringer hvis man spiller bra og har noen gode øyeblikk. Selvfølgelig er målet vårt å ha nullen på høyre side og et annet siffer på motsatt side, men akkurat nå er det viktigere at vi utvikler oss til å bli et mer stabilt lag.

Saken fortsetter under.

Liverpool, som tidvis imponerte den tilreisende fansen med høyt press og offensivitet, har også det som skal til for å spille mye bedre, mener Klopp. Før kampen i dag hadde de bare gjennomført tre treninger med spillerne som var på landslagssamlinger.

– Manglet ro med ballen

– Problemet i dag var at da vi hadde ballen, var vi ikke rolige nok, og vi utnyttet ikke ferdighetene våre. Vi hadde litt for dårlig tid. Vi så ikke de riktige valgene, men det er helt vanlig. Vi hadde våre øyeblikk. Etter en veldig god corner traff vi stolpen, og det var noen sitausjoner hvor vi kunne vært litt bedre, men i dag er det helt okay.

– Nå må vi jobbe med vårt eget spill, vår egen erfaring, og vi skal arbeide sammen, sier Klopp.

Les også: Milner spesielt fornøyd med åpningen