- Over 100 bomkjøp på 25 år

John Aldridge mener at over 100 av kjøpene siden dette bildet ble tatt, aldri ville kommet på reservelaget engang på 1970- og 80-tallet.

Tirsdag er det 25 år siden Liverpool sikret sin siste ligatittel, med 2-1 mot QPR to runder før slutt. På laget som sikret seieren i denne kampen var Bruce Grobbelaar, Glenn Hysén, David Burrows, Steve Nicol, Barry Venison, Alan Hansen, Jan Mølby, Ronny Rosenthal, Ian Rush, John Barnes og Steve McMahon, mens Gary Gillespie og Ray Houghton kom inn fra benken.

John Aldridge var en del av laget til han forsvant til Real Sociedad i september 1989. Nå 25 år seinere mener han hovedgrunnen til at Liverpool siden den gangen ikke har vunnet ligatittelen, handler om er dårlige spillerkjøp.

- En vinnermaskin

- Liverpool var på den tiden en maskin. En vinnermaskin. Vi trodde den suksessen ville vare for alltid, skriver John Aldridge i sin spalte i Liverpool Echo mandag.

- Men hva skjedde? Spør han.

For Aldo handler det først og fremst om dårlig rekrutteringsarbeid.

- I mine øyne, er det den største grunnen til at Liverpool falt ned fra tronen, og hovedgrunnen til at man ikke har klatret tilbake. Tenk på det. Hvor mange spillere har blitt signert siden den forrige tittelen? Jeg kan fortelle deg det, det er 185, skriver Aldridge.

Han mener toppen 50 av de spillerne har vært en suksess, og at minst 100 var bomkjøp.

- Hundre fotballspillere som er signert av denne klubben på et kvart århundre, som ikke ville komme inn på reservelaget vårt på 1970 og 80-tallet. Det sier sitt, skriver han. 

Saken fortsetter under bildet

Aldo nevner ikke navn på flopper eller topper i overgangene de siste årene. Men han  mener det som skjedde da Liverpool ønsket å hente Alexis Sanchez sist sommer, er et eksempel på hvorfor det går galt.

- Burde sikret Sanchez

- Hvor annerledes ville ikke vår sesong vært om vi hadde gjort businessen bra sist sommer? Hvor mye hadde ikke vært annerledes om vi signerte Alexis Sanchez? Vi holdt alle kortene. Vi hadde Luis Suarez og Barcelona ville ha ham. Suarez skulle ikke ha fått gått til Barcelona før Sanchez signerte på Anfield. Hvis vi hadde fullført den handelen, ville vår sesong sett veldig annerledes ut. Og det ville Arsenals også. De er der vi vil være. Og vi får en ny sesong uten Champions League, skriver Aldridge.

Har han rett eller feil? Ta debatten i kommentarfeltet under saken.