- Raheem bør fortsette utviklingen her

Brendan Rodgers slår fast at Liverpool er klubben som har utviklet Raheem Sterling til den spilleren han er i dag, og manageren mener at det beste for 20-åringen er å fortsette karrieren hos Anfield-klubben.

Sterling har bestemt seg for å vente med ytterligere samtaler med Liverpool FC om en ny kontrakt til sommeren. Hans nåværende avtale har to år igjen å løpe.

- Det er opplagt hvor Raheems utvikling som fotballspiller har funnet sted, og også hvor neste stadium bør finne sted, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- For spillere og deres representanter handler det om to ting – spilletid og penger.

- Som managere og trenere ønsker man å gjøre alt for spillerne for å hjelpe dem til å bli best mulig. Dersom en spillers representant bestemmer seg for at spilleren må flytte på seg, blir det som regel slik.

- Jeg gjør mitt beste for å selge denne flotte klubben til spillerne vi har her. Jeg tror at Raheem ser at han har fått spille 118 kamper her, og han fylte akkurat 20 år. At han har fått spille så mange kamper for en klubb som dette i så ung alder er veldig imponerende.

- Jeg og Raheem har et veldig godt forhold, men det handler dessverre om mer enn det. Det er ikke slik det var for 20 eller 30 år siden, når folk nesten ikke så på kontrakten før de signerte den. Sporten er annerledes nå, og det handler om å håndtere det.

- Jeg får Raheem til å konsentrere seg om fotballen. Jeg har et avslappet forhold til dette. Han kommer ikke til å forlate oss. Han har to og et halvt år igjen av sin kontrakt. Jeg håper bare for guttens skyld at dette blir løst.

- Han har blomstret i denne klubben, og planen er lagt for hvordan han skal utvikle seg videre. Forhåpentligvis blir kontrakten løst. Jeg er avslappet. Jeg er sikker på at det vil ordne seg.

Sterling er ikke den eneste Liverpool-spilleren som har en kontraktsituasjon som er uløst. Visekaptein Jordan Henderson vil gå inn i siste år av sin kontrakt til sommeren, mens Jon Flanagan vil stå uten kontrakt i juni. Det pågår også samtaler om nye kontrakter for Martin Skrtel og Joe Allen.

- Jeg har som sagt et avslappet forhold til dette. Det er opp til andre å ordne dette, og jeg er sikker på at det vil bli ordnet, sier Rodgers.

- Ian Ayre gjør en svært god jobb sammen med klubben og eierne. Vi har skapt en modell som skal motivere unge spillere til å skrive under, uten at vi gir dem for mye penger i for ung alder. Men vi gir dem likevel det de er verdt.

- Dette er noe klubben ser på. Raheem har fortsatt to og et halvt år igjen av sin avtale. Andre spillere her har bare ett år igjen til sommeren, slik som Jordan. Klubben har intensjoner om å få ordnet disse avtalene, men vi må huske at dette ikke bare er opp til klubben. Det er to sider av saken.

Rodgers tror ikke Champions League-spill til neste sesong er avgjørende for å få spillerne til å skrive under nye kontrakter.

- Klubben har vist, selv når vi ikke har vært med i Champions League, at vi er i stand til å betale konkurransedyktige lønninger. Vi beholdt en av verdens beste spisser her i Luis Suarez, som ironisk nok forlot oss når vi kom med i Champions League!

- Jeg tror ikke Champions League-spill er relevant for denne situasjonen. Folk ønsker selvsagt å spille i Champions League, og spillerne har smakt på det, men jeg tror de ser at dette laget kan vokse ytterligere sammen.

- Som klubb har vi et inderlig ønske om å holde denne gruppen samlet, og i tillegg spe på med nye spillere i årene som kommer, slik at vi kan skape et enestående ungt lag.

- Raheem er en ung spiller som jeg mener har vist at han duger. Men han må gjøre ytterligere fremgang i sin karriere og sitt liv. Han har spilt strålende og prestert stablt helt siden jeg ga ham debuten mot Manchester City. Men vi har fortsatt mer i vente fra ham. Han er ikke en fullt utviklet seniorspiller ennå.

- Jeg ønsker heller å prate om hans sportslige utvikling enn hans kontraktsituasjon. Det er noe som klubben og hans representanter må løse.

- Denne gutten har gitt alt for meg. Han har spilt spiss, han har spilt på venstresiden, han har spilt på høyresiden, han har spilt på midtbanen, han har spilt høyreback. De eneste to plassene jeg ikke har benyttet ham i er som midtstopper, men jeg tror han bekle den rollen også, og som keeper, og han kunne spilt som keeper også, for han er modig!

- Han har aldri klaget på noe som helst. Ikke en eneste gang. Han kommer aldri til meg og sier at han kan spille bedre i en annen posisjon. Han er en vidunderlig gutt. Jeg har sett ham modnes fra en guttunge til en trivelig ung mann, og det er dette jeg ønsker å konsentrere meg om.

- I denne klubben har vi vist at vi gir unge spillere sjanser, og når de får muligheten vil vi gradvis venne dem til det store presset som hersker i Premier League, og få dem til å prestere. Raheem, og flere andre, har gjort dette. Det vil også komme nye spillere som vil gjøre det samme i fremtiden.