– Resultatet var nok viktigere enn prestasjonen

Ett mål i begge omganger sørget for en rolig og komfortabel avslutning på hjemmekampen mot Newcastle i går. Joe Allen håper dette er starten på en ny, lang rekke med Liverpool-seire.

– Etter to ligatap var det viktig å komme tilbake på vinnersporet. Vi har klart å starte kamper med bra tempo og intensitet, men av en eller annen grunn greide vi ikke det i de to siste oppgjørene, forteller waliseren, ifølge Liverpool Echo.

Se referat og børs: Liverpool – Newcastle 2–0

25-åringen fant veien til nettmaskene for første gang på elleve måneder i går kveld. Etter at Raheem Sterling hadde gitt rødtrøyene ledelsen før pause, drepte Allen spenningen i oppgjøret med en god avslutning foran The Kop omtrent tjue minutter før full tid.


NETTSUS: Allen var rask i hodet og beina da ballen falt beleilig for ham i boksen. (Video: TV 2)

– Det var stort å score et Premier League-mål på Anfield for første gang. Det ga oss den tomålsledelsen som var viktig for laget, fortsetter midtbanespilleren, som sist fant veien til målet i Premier League mot Crystal Palace i mai i fjor.

Allen sier han må bli bedre til å score i tiden som kommer, og mulighetene dukker trolig oftere opp når han figurerer i den mer offensive posisjonen han spilte i mot Newcastle. Selv forteller han at det var rollen han hadde under Brendan Rodgers i Swansea-tiden, og at han derfor kjenner godt til den.

– Må legge press på lagene foran

Flere Allen-mål er noe som kan komme godt med i sesonginnspurten. Gårdagens seier sørger for at Liverpool nå ligger fire poeng bak fjerdeplasserte Manchester City, som har tapt sine to siste kamper. Nå skal de lyseblå spille på hjemmebane de to kommende rundene, men Allen er klar på at Liverpool kun må fokusere på egne oppgaver og vinne hver helg dersom de skal ha muligheten til å spille Champions League-fotball til høsten.

– Dette var ikke en perfekt oppvisning, men nok en «clean sheet» er briljant for oss. Resultatet var nok enda viktigere enn prestasjonen denne kvelden. Forhåpentligvis er dette noe som kan utløse en ny rekke med gode kamper, sier han.

– Oppgaven vår er enkel: Vi må fortsette å legge press på lagene over oss. Vi er nødt til å gjøre jobben vår. De som er over oss på tabellen, vet at vi kommer til å gi alt, og de kan ikke snuble, for de vet at vi er i ryggen på dem. Hvis noen av dem feiler, må vi sørge for å utnytte muligheten.

Les også: Vil kjempe helt til slutt

I tillegg til ligaspillet, der Liverpool møter West Bromwich, Hull og Queens Park Rangers før turen går til Chelsea i London de neste rundene, skal laget møte Aston Villa i FA-cupsemifinalen kommende søndag.  

– Nå skal vi gjøre alt vi kan frem til sesongslutt for å komme inn i topp fire. Det var viktig å vinne, og det gir oss mye selvtillit inn mot storkampen i helga. Vi kan ikke vente til søndagen. Det blir stort å være på Wembley, men det er samtidig bare semifinalen. Mye arbeid skal fortsatt gjøres. Vi reiser dit med tro på at vi kan returnere igjen – for finalen.