– Rodgers har lært av tidligere feil

Det forventede kjempebudet på Christian Benteke vitner om ambisjoner, mener James Pearce i Liverpool Echo, og han kaller det en tillitserklæring fra eierne overfor Brendan Rodgers.

Den belgiske 24-åringen, som har vært på radaren til Liverpools manager i lang tid, nærmer seg en overgang til Anfield. Ifølge Sky Sports forventer Aston Villa et bud allerede i dag. Liverpool håper de klarer å sikre seg kraftspissen så fort at han kan slutte seg til resten av troppen i Australia.

Blant fansen har det ført til svært delte meninger. Mange trekker paralleller til spillere som Andy Carroll eller Mario Balotelli, mens andre sier seg fornøyde med den belgiske målmaskinen – som har en utkjøpsklausul på 32,5 millioner pund.

– Trolig det beste uten Champions League

Liverpool Echo-journalist James Pearce skriver at spissalternativer som Carlos Bacca (28) og Salomon Rondón (25) også er blitt vurdert denne sommeren – de ble nøye fulgt under Copa América – men Benteke har hele tiden toppet Rodgers’ ønskeliste.

«Kan man hente et større navn enn Christian Benteke for 32,5 millioner pund», spør Pearce videre. «Kanskje, men det er usannsynlig uten Champions League-fotball som gulrot.»

Argumentene mot angriperen har gått på alt fra spillestil, egenskaper, mentalitet og prisen. Benteke har blant annet gjort seg kjent for en enorm styrke i hodedueller, men det var ingen klubber i Premier League som slo færre innlegg enn Liverpool forrige sesong.

Saken fortsetter under.


MÅLGARANTIST: Aston Villas klare toppscorer forrige sesong. Her fra 2. mai. (Video: TV 2)

Likevel mener Pearce det ikke bør settes spørsmålstegn ved målscorerkvalitetene hans. I løpet av 101 kamper i Aston Villa har belgieren nettet 49 ganger, og det er bare Sergio Agüero, Robin van Persie og Luis Suárez som har scoret flere Premier League-mål de siste tre årene.

– Tilbyr mer enn luftstyrke

En notorisk scoringsmaskin har vært savnet på Anfield de tolv siste månedene. Laget står med 153 nettkjenninger på de to siste sesongene, men 94 av dem sto Luis Suárez, Steven Gerrard, Raheem Sterling og Daniel Sturridge for. De tre første har skiftet klubb, mens Sturridge er ute med en hofteskade til september.

Les også: Benteke: 42 mål på 89 ligakamper

«Det er ingen tvil om at Benteke er kapabel til å score», fortsetter Pearce. «Og han er helt klart mer enn bare en targetspiss. I tillegg til luftstyrke tilbyr han en skikkelig fysikk, og han beveger seg bra når han strekker i forsvarene. Han er også veldig god avslutter.»

Taktikken til Liverpool på overgangsmarkedet er imidlertid noe Pearce legger merke til. I fjor sommer klarte ikke klubben å finne en erstatter for Luis Suárez – selv om de innkasserte vanvittige 75 millioner pund for overgangen. Alex Sánchez havnet i Arsenal, en avtale for Loïc Rémy gikk i vasken grunnet legesjekken, og de nektet å betale summen Swansea krevde for Wilfried Bony.

Les også: Kan være klar innen ukeslutt

«Etter at man forhåpningsfullt snakket om å hente Edinson Cavani eller Karim Benzema, noe som endte i ingenting, nærmet Deadline Day seg, og de røde hadde ikke flere alternativer. Da han fikk et valg mellom Samuel Eto’o og Mario Balotelli, tok Rodgers "en kalkulert sjanse" på italieneren.»

Balotelli, som kostet klubben 16 millioner pund, har bare fått starte ti ligakamper og står med én scoring i Premier League for de røde. Nå tror Pearce at Rodgers har «lært»: Liverpool kommer ikke til å handle i siste liten denne gangen, poengterer han.

Den stive summen, noe Aston Villa sier er uaktuelt å prute på, er i tillegg et bevis på at Rodgers har eierne bak seg. Samtidig mener Pearce at viljen til å bruke så mye på én spiller, vitner om store ambisjoner: «Hvis Rodgers virkelig tror Benteke er det Liverpool trenger, så er det et riktig valg.»