– Rodgers styrer med jernhånd

Brendan Rodgers har begynt sesongen kompromissløst. Lucas tid i klubben ser ut til å gå mot slutten, mens Sakho og Moreno går tre usikre uke i møte.

Etter den skuffende fjorårssesongen, en tøff evaluering med Liverpools eiere og sparkingen av sentrale personer i trenerapparatet, var det mange som trodde at manager Brendan Rodgers posisjon i klubben skulle bli svekket foran denne sesongen.

Nå mener flere godt informerte journalister rundt Liverpool at det motsatte har skjedd. De mener laguttaket til søndagens kamp, viser en helt ny utgave av Brendan Rodgers enn man så forrige sesong.

– Ikke vingeklippet

– Det har blitt klart at istedenfor å bli vingeklippet av Fenway Sports Group (FSG), føler Rodgers seg sterk nok til å gjøre ting på sin måte, uten kompromisser, skriver Tony Barrett i The Times.

– Laget som gikk på banen på Britannia på søndag viste denne dristige tilnærmingen, og viste at om Rodgers får suksess eller feiler, så gjør han det på sine egne premisser, mener han.

Han understreker dette med at Rodgers tok med spillere som Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, James Milner, Adam Lallana og Christian Benteke, på bekostning av Mamadou Sakho, Lazar Markovic, Alberto Moreno og Divock Origi.

De førstnevnte er spillere Rodgers selv har overbevist de rundt seg om å kjøpe, de sistnevnte spillere som i større grad har kommet gjennom transferkomitee-systemet.

– Han ser fast bestemt ut på å styre med jernhånd denne sesongen, slår Paul Joyce i Daily Express fast.

Lucas tid i klubben går mot slutten

Etter laguttaket på søndag er det flere som mener at Lucas tid i klubben går mot slutten. Også Mamadou Sakho og Alberto Moreno går tre usikre uker i møte, nå som det er gjort klart at de ikke er førstevalg lenger, mener de britiske journalistene. En ting er hva klubben ønsker, men de to må også selv finne ut om de ønsker å bli før transfervinduet stenger. 

For Lucas del, skriver Liverpool Echos James Pearce at klubben skal være villig til å lytte til bud, mens Express skriver at man også skal være villig til å låne ut brasilianeren.

– For Lucas, som ikke reiste til Stoke, er beskjeden klar: Hans tid i Liverpool er nesten ute, skriver Joyce.

– I tillegg har Rodgers allerede forvist Mario Balotelli, Jose Enrique og Fabio Borini ut i periferien og bedt dem trene på egenhånd.

Må bestemme seg for Moreno

Han legger til at situasjonen med Mamadou Sakho og Alberto Moreno, også understreker at han vil styre på sine egne premisser. For selv om Sakho ikke trente med laget på grunn av at kona fødte, er det liten tvil om at han nå ikke er førstevalget ved siden av Skrtel i midtforsvaret.

– Sakho må vente på sin mulighet etter at Rodgers har gjort det klart at Dejan Lovren og Martin Skrtel er hans førstevalg som stopperduo, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Alberto Moreno er en annen spiller det nå sprer seg usikkerhet rundt, etter at Rodgers valgte 18-åringen Joe Gomez i åpningskampen.

– Liverpool må bestemme seg for om de vil beholde Moreno, han vil skape interesse fra La Liga, eller cashe inn og se seg om etter en annen venstreback, skriver han.

LES OGSÅ: Lovren med positivt fortegn